Moutinho: „Cu Luceafărul, e meciul întregului oraș „

09 May. 2012, 19:00 Campionat
Moutinho:** „Cu Luceafărul, e meciul întregului oraș

Gaz Metan a obținut cele mai categorice victorii din acest sezon în ultimele două deplasări, când s-a impus cu 4-1 la Alba Iulia și cu 4-0 la Baia Mare! În ambele jocuri, Hugo Moutinho a fost titularizat și a marcat de fiecare dată, dar portughezul speră să joace din primul minut și în fața propriilor suporteri. Pe „Municipal”, echipa severineană nu a marcat mai mult de trei goluri, scoruri reușite, în tur, cu FC Bihor (3-0), FC Maramureș (3-2) și FC Argeș (3-0), iar în retur cu Gloria Bistrița (3-1)!

„Am dat trei goluri în singurele meciuri în care a fost titular în retur, iar Gaz Metan a marcat de 8 ori în deplasările respective, dar cel mai important e că echipa a câștigat. Asta contează cel mai mult. Eu sper să fiu și sâmbătă titular și să dau încă două goluri, dar cel mai fericit aș fi dacă am obține cele trei puncte din derbiul cu Luceafărul Oradea”, a spus Moutinho, după ce a reușit dubla, sâmbăta trecută, la Baia Mare. Cu FC Maramureș, mijlocașul portughez a fost trimis de antrenorul Marian Bondrea în atac. „Am jucat al doilea atacant, în spatele lui Vancea. Tot un fel de mijlocaș ofensiv, doar că eram mai aproape de poartă, unde pot să dau o pasă mai bună și chiar să marchez mai des. Am 3 goluri în retur, deși doar la Baia Mare am fost integralist”, a precizat Moutinho, golgheterul echipei din retur, alături de mijlocașul Olah.

Vrea 10.000 de spectatori pe „Municipal”

Sâmbătă, de la ora 20, Gaz Metan va întâlni Luceafărul Oradea, în derby-ul pentru locul al treilea. „E cel mai important meci. Nici cu Poli, nici cu Gloria și nici cu UTA nu a fost decisiv, așa cum e cu Luceafărul. Se va juca și în nocturnă, așa că ar trebui ca măcar jumătate de stadion să fie plin! Eu un meci pentru promovare. Trebuie să batem neapărat și să ne păstrăm locul al treilea, pe care l-am câștigat etapa trecută, după victoria de la Baia Mare. Acum depindem doar de noi, nu ne mai interesează jocul rezultatelor. Noi dacă obținem patru victorii și un egal, cu condiția să câștigăm cu Luceafărul Oradea, nu mai putem pierde locul 3, indiferent ce fac contracandidatele. Oricum, Luceafărul mai are de jucat și cu UTA, așa că noi avem șanse mari să încheiem campionatul pe podium, dacă obținem sâmbătă cele trei puncte. Suntem în cea mai bună poziție. Sper ca publicul să vină în număr cât mai mare, să facă atmosferă. Severinenii iubesc fotbalul, iar noi avem nevoie de încurajările spectatorilor. Sper ca publicul să fie al 12-lea jucător. Îmi doresc să vină cel puțin 10.000 de spectatori! E meciul întregului oraș”, a spus portughezul de 30 de ani, aflat la Severin încă din 2007.

Locul trei, blocat de FRF?

Entuziasmul lusitanului ar putea fi estompat de ultimele zvonuri, conform cărora locul trei nu va aduce promovarea. În cazul în care Timișoara nu primește licență, din Seria a II-a va mai promova doar primul loc, astfel că din Liga I vor retrograda numai 3 echipe, nu 4, cum prevede regulamentul. O decizie definitivă în privința modului de promovare ar putea fi anunțată săptămâna viitoare, iar Petrolul Ploiești sau FCM Târgu Mureș pot fi echipele avantajate de posibilul verdict controversat al FRF. „Unii care vin din B fac figurație”, au spus unele voci, după ce CS Mioveni, care a promovat anul trecut de pe locul 3, a făcut obținut doar 12 puncte, până acum, în Liga I.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

09 May. 2012, 19:00 Campionat
Pe aceeași temă