Hotoboc, la borna 35: „Mă simt bine, la fel de tânăr și de pregătit pentru noile provocări”

Marius ANGHEL 25 Dec. 2013, 18:00 Seria 2
Hotoboc, la borna 35:**

FC Universitatea Craiova a avut una dintre cele mai bune defensive din Liga a II-a, doar șapte goluri primind alb-albaștrii în prima parte a campionatului, la fel ca ASA Târgu Mureș. Pe lângă fundași, de acest lucru se face „vinovat” și portarul Dumitru Hotoboc, care a bifat toate minutele în poarta grupării din Bănie, fiind totodată un bun exemplu pentru „rezerva” sa, Andrei Preda.

Evoluțiile excelente dintre buturile craiovenilor i-au adus respectul suporterilor, care văd în el un lider al vestiarului, alături de Mădălin Ciucă și Robert Săceanu.

Dumitru Hotoboc a împlinit luni 35 de ani, însă este hotărât să demonstreze și în partea secundă a campionatului că nu „joacă” buletinul, promițând evoluții la fel de bune.

– La mulți ani și la cât mai multe realizări. Cum te simți la 35 de ani?
– Vă mulțumesc pentru urări și le mulțumesc tuturor celor care au fost lângă mine și m-au susținut. Mă simt bine, la fel de tânăr și de pregătit pentru noile provocări.

– Ai fost unul dintre „motoarele” echipei FC Universitatea în prima parte a campionatului, ai bifat toate minutele și ai avut evoluții extraordinare. Cum ai reușit și când îi lași vreo șansă și lui Preda?
– Așa este, am fost integralist și am încercat să-mi fac treaba cât mai bine de fiecare dată când am intrat pe teren. Cum am reușit? Păi am o experiență în spate și m-am pregătit foarte bine, iar faptul că am primit doar șapte goluri în campionat se datorează și colegilor din apărare. În ceea ce-l privește pe Andrei, el trebuie să se pregătească, pentru că îi va veni și lui rândul într-o zi.

– Cum ai caracteriza prima parte a campionatului?
– Aș putea spune că a ieșit bine, ținând cont de necazurile pe care le-am avut. Am jucat numai în deplasare, ne-am antrenat pe unde am apucat, pe terenuri destul de proaste, nu am avut o stabilitate financiară… A fost foarte greu și cred că ne-am descurcat bine, onorabil. Dacă am fi jucat acasă, pe „Ion Oblemenco”, altfel ar fi stat lucrurile. Au fost multe meciuri când am scăpat victoria exact pe final, dar ăsta e fotbalul și poate că în partea a doua vom avea mai multe șanse.

„Datorită fanilor am trecut peste numeroasele probleme”

– Deși ați evoluat numai în deplasare, ați avut de fiecare dată alături de voi un grup însemnat de suporteri. Cât de mult v-au ajutat fanii?
– Enorm. Dacă nu erau ei, nu știu dacă eram pe locul patru în clasament și vreau să le mulțumesc cu această ocazie. Chiar i-am simțit aproape. De fapt, ei ne-au impulsionat la fiecare meci și datorită lor am trecut peste numeroasele probleme și am mers mai departe. Au venit peste tot după noi și ne-au susținut, ei au menținut viu spiritul alb-albastru.

– Sunteți în vacanță, ați mai primit și voi din restanțe? Crezi că se va schimba în bine situația financiară?
– Nu am primit nimic și e destul de greu, pentru că avem și noi familii, vin Sărbătorile de iarnă… Ni s-a promis că se vor schimba lucrurile și noi sperăm să se întâmple asta, pentru că vă spun sincer ne-a fost extraordinar de greu până acum și încă ne este. E foarte important să se rezolze situația financiară.

– Ținând cont de acest aspect, crezi că lotul va fi același la reluarea pregătirilor?
– Nu pot și nu prea vreau să vorbesc despre asta, nu e treaba mea. Pot spune că eu îmi doresc să nu plece nimeni și să mai vină și alți jucători valoroși, să facem o echipă și mai puternică.

Crede în promovare

– Ce șanse sunt ca FCU să promoveze?
– Clasamentul actual este provizoriu, mai sunt destule etape de disputat și se pot schimba multe. În ceea ce ne privește, am jucat de la egal la egal cu toată lumea și am demonstrat că merităm să fim acolo, în față. Cu o pregătire bună în iarnă și cu mai multă liniște șansele de promovare sunt mari.

– Cei de la CSU și-ar dori o fuzionare cu voi, crezi că ar fi posibilă și benefică?
– Ar fi bine să rămână o singură echipă în oraș și aia să fie FC Universitatea. Suporterii craioveni au demonstrat în cele două jocuri disputate cu cine țin. Mai multe nu aș vrea să zic.

– Cum crezi că va fi returul?
– Va fi foarte disputat, să fiți siguri de asta. Noi vom încerca să obținem maximum de la fiecare meci și să mergem în play-off. În ceea ce mă privește, îmi doresc să am evoluții cel puțin la fel de bune precum cele din tur și să-mi ajut echipa să promovăm.

Dumitru Emanoil Hotoboc
– data nașterii: 23 decembrie 1978
– locul nașterii: Târgu Jiu.
– a evoluat la: Poli Timișoara (1997/1998), Jiul Petroșani (1998/1999, 2000-2006, 2009/2010), Steaua București (1999/2000), FC Argeș (2006-2008), Prefab Modelu (2008), Minerul Lupeni (2010), FC Universitatea Craiova (2010/2012, 2013), CS Turnu Severin (2013).

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 25 Dec. 2013, 18:00 Seria 2
Pe aceeași temă