Șapte noutăți la reunirea lotului viitoarei FC Argeș. Nou-promovata piteșteană și-a prezentat stafful tehnic și obiectivele pentru sezonul Ligii 2

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 15:57 Pregătiri, amicale

SCM Pitești, viitorul FC Argeș, a început astăzi, 26 iunie, pregătirea pentru noul sezon competițional al Ligii 2. La primul antrenament condus de Iordan Eftimie au fost prezenți 25 de jucători, șapte dintre aceștia fiind aduși în această vară.

Echipa de fotbal a Piteștiului s-a înțeles în perioada precompetițională cu portarul Octavian Popescu (ex CS Mioveni), fundașii Cătălin Stan (ex FC Brașov) și Cătălin Toriște (ex Metalurgistul Cugir, dat împrumutat de la Viitorul Constanța), mijlocașii Alin Popa (ex CS Mioveni), Antonio Cruceru (ex Academica Clinceni, dar împrumutat de la Viitorul Constanța), și Costinel Tofan (ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) și atacantul Andrei Nilă (ex CS Mioveni).

De la reunirea lotului au lipsit motivat portarii Andrei Udeanu și Alexandru Oprican, cei doi fiind învoiți de stafful tehnic pentru a da Bacalaureatul. În această vară, FC Argeș i-a reziliat contractul mijlocașului Marian Anghelina, despărțirea dintre cele două părți făcându-se pe cale amiabilă.

Înainte de prima ședință de pregătire a fost organizată și o conferință de presă la care a participat noul staff tehnic al echipei și o parte din conducerea administrativă a clubului. În fața presei au venit antrenorul principal Iordan Eftimie, secundul acestuia, Iulian Crivac, preparatorul fizic, Dan Didiță, antrenorul cu portarii, Dumitru Hotoboc, directorul sportiv al echipei, Vasile Popa, și directorul executiv al clubului SCM Pitești, Dragoș Șerban. Cei prezenți au vorbit despre obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească atât pe plan sportiv, cât și pe plan administrativ.

Șerban: „Palmaresul înseamnă ce este scris în hârtii”

Dragoș Șerban, director executiv SCM Pitești: „Vă mulțumesc că ați venit astăzi la prima conferință oficială a echipei FC Argeș. Este un nou început pentru nou. Avem așteptări mari. Blazonul și acest nume ne obligă la performanță. Sperăm să nu dezamăgim suporterii și fani din toată țara. Țin să mulțumesc domnului primar Cornel Ionică, primăriei, Consiliului Local pentru eforturile depuse de a recupera brandul FC Argeș. A fost o muncă titanică pe care eu o cunosc. Știu câte discuții au fost, câte sacrificii s-au făcut ca acest brand să revină acolo unde îi este locul. Vom face toate eforturile pentru a aduce suporterii alături de echipă. Acum este un nou proiect și sper să nu dezamăgim suporterii piteșteni. Brandul FC Argeș înseamnă marcă, palmares și tot ce derivă din acest nume. Când s-a reușit cumpărarea acestei mărci, aceasta a venit la pachet cu tot ce derivă din denumirea de FC Argeș. Când spunem FC Argeș, spunem Fotbal Club Argeș, o marcă înregistrată la OSIM care deține toate drepturile, palmaresul pe care l-a avut FC Argeș. Trofeele fizice nu se află în custodia noastră, ci au fost donate Muzeului Județean de executorul judecătoresc. Este un lucru bun pentru că pot fi admirate de mulți oameni care vizitează muzeul. Dacă le-am fi avut noi la club, foarte puțini oameni le-ar fi putut admira. Palmaresul este ceea ce este scris în hârtii și nu cupele și diplomele. Acestea puteau fi pierdute sau chiar furate.”

Eftimie: „Am încredere în acest lot”

Iordan Eftimie, antrenor principal FC Argeș: „Mulțumesc conducerii pentru încrederea acordată. Mă bucur foarte mult că s-a reușit achiziționarea brandului FC Argeș. Alături de colegii mei sper să nu dezamăgim suporterii și sunt convins că putem face o treabă bună. Obiectivul este ocuparea unui loc cât mai bun, în primele șapte echipe. În sezonul trecut au promovat două echipe care erau nou-promovate. De ce să nu ne gândim și noi la acest lucru? Acum depinde și cum vom începe campionatul. Sper să avem un început bun pentru că am încredere foarte mare în acest lot de jucători. Avem un lot valoros, cu fotbaliști care au evoluat la liga a doua, plus jucătorii cu experiență care au venit. Mai avem nevoie de câțiva jucători, iar în perioada următoare vom completa lotul. Sperăm ca și sponsorii să vină alături de echipă. Dacă ai rezultate, nu au cum să nu vină.”   

Crivac: „Să revenim în Liga 1”

Iulian Crivac, antrenor secund FC Argeș: „Am fost ultimul antrenor al lui FC Argeș înainte de intrarea în faliment. M-am întors la același FC Argeș, dar în alte condiții. Vreau să mulțumesc băncii tehnice a SCM Pitești, conducerii clubului și primăriei Pitești pentru performanța realizată în sezonul trecut când s-a reușit promovarea în liga a doua. Mă bucur că revin la FC Argeș. Vom începe de unde am plecat, din liga a doua. Avem încredere în jucători, în colectiv pentru că au demonstrat că au valoare. Suntem mândri că ne-am întors în liga a doua, dar sperăm să revenim cât mai repede în Liga 1.”

Didiță: „Numele FC Argeș obligă mult”

Dan Didiță, preparator fizic: „Mă bucur foarte mult că sunt antrenor la FC Argeș. Este un nou început. Am reușit o performanță în sezonul trecut. Nivelul la care s-a ajuns este unul foarte bun și sunt condiții foarte bune pentru a face performanță. Este foarte important ca noi să continuăm munca începută anul trecut. Numele de FC Argeș ne obligă foarte mult, dar bazându-ne pe ce s-a făcut, cred că putem să construim un club adevărat demn de FC Argeș.”

Hotoboc: „Un nou început”

Dumitru Hotoboc, antrenor cu portarii: „Vreau să mulțumesc în primul rând domnului Vasile Popa că s-a gândit la mine. Sunt foarte bucuros că m-am reîntors la FC Argeș. Pentru mine este un nou început și un pas foarte important în cariera de antrenor cu portarii. Sunt fericit, sunt bucuros și îmi doresc foarte mult să îmi fac treaba cât mai bine.”

Vasile Popa: „Vom face o echipă competitivă”

Vasile Popa, director sportiv noul FC Argeș: „Vreau să felicit conducerea clubului și autoritățile locale pentru sprijinul acordat în sezonul trecut în care s-a reușit promovarea. Acum lucrăm la dosarul de licențiere. Avem condiții de Liga 1 la Pitești. Noi sperăm să îndeplinim obiectivele care ne-au fost trasate și ne dorim ca prin intermediul presei toți suporterii lui FC Argeș să vină alături de noi. Ne dorim cu toții să renască spiritul Argeșului. Vrem să facem o echipă competitivă și vom încerca să terminăm cât mai sus în clasament. Dacă vom avea culoar în lupta pentru promovare, să știți că nu ne vom da la o parte. În stafful administrativ l-am cooptat și pe Jean Barbu care va avea funcția de director de marketing, însă el nu se va ocupa doar de partea de imagine, ci se va ocupa și de partea tehnică. Se va sfătui cu antrenorii, va merge să vadă jocuri, să urmărească adversarii, posibili jucători pe care noi intenționăm să-i transferăm. Jean este un mare jucător pe care l-a avut Argeșul și are o experiență. Suntem în discuție cu un sponsor adus de Jean Barbu, iar în câteva zile vom pune la punct toate detaliile colaborării. Acesta ne-a cerut expres să punem pe tricouri stema lui FC Argeș. Suntem la început și trebuie să aveți răbdare.”

Cantonament la Govora

După o săptămână de antrenamente pe plan local, alb-violeții vor pleca pe 5 iulie în cantonament la Govora, unde vor sta până pe 15 iulie. Locația aleasă de conducerea clubului oferă condiții foarte bune de pregătire, recuperare, cazare și masă. În această locație se pregătește și Juventus București, nou-promovată în Liga 1. Piteștenii au fixat până acum și un meci de verificare. FC Argeș va întâlni Chindia Târgoviște pe 19 iulie pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Ora de disputare a acestei partide nu a fost încă stabilită. Tehnicianul argeșenilor își dorește ca echipa să joace 6-7 partide de verificare, acestea urmând să fie fixate și anunțate până la plecarea în cantonament.

Lotul SCM Pitești, noul FC Argeș:

portari:
Alexandru Oprican – absent motivat
Andrei Udeanu – absent motivat
Octavian Popescu

fundași:
George Cotigă
Dorinel Oancea
Mihai Deaconescu
Ionuț Mihăescu
Dănuț Șerbănică
Cătălin Stan
Cătălin Toriște

mijlocași:
Andrei Panait
Ionuț Șerban
Cosmin Piscanu
Robert Grecu
Cătălin Barbu
Ionuț Năstăsie
Andrei David
Alin Popa
Antonio Cruceru
Costinel Tofan

atacanți:
Marius Albu
Adelin Voinescu
Constantin Stoica
Cosmin Căpățînă
Andrei Nilă

Staff tehnic:
Iordan Eftimie – antrenor principal
Iulian Crivac – antrenor secund
Dan Didiță – preparator fizic
Dumitru Hotoboc – antrenor cu portarii

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 15:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă