Hotico e hotărât să mute echipa din Baia Mare! Cele 8 posibile destinații

17 May. 2012, 18:50 Seria 2
Hotico e hotărât să mute echipa din Baia Mare!** Cele 8 posibile destinații

Presedintele FC Maramures Universitar Baia Mare, Dan Hotico, si-a reafirmat azi, 17 mai, intr-o conferinta de presa, decizia ca, din sezonul viitor, echipa de Liga 2 sa nu mai evolueze in Baia Mare. Hotico sustine ca are mai multe variante pe care trebuie sa le ia in calcul si spune ca principalul motiv pentru care muta echipa este lipsa de sprijin financiar atat din partea autoritatilor locale, cat si din partea oamenilor de afaceri maramureseni.

Mai mult, Hotico a anuntat azi ca deja ultimul joc pe care FCMU ar trebui sa-l dispute pe propriul teren in actualul an competitional nu se va mai juca pe stadionul „Viorel Mateianu”. Echipa ocupa locul 13 in clasament si mai are de disputat din acest sezon trei partide.

„Vom încerca să ne continuăm activitatea acolo unde va exista mai multă înțelegere”

„Demersurile sunt facute pentru ca ultima etapa de retur sa o jucam in alta parte”, asa si-a inceput azi conferinta de presa presedintele FC Maramures Universitar Baia Mare, Dan Hotico. Si nu s-a oprit aici. „Mai mult, incercam sa gasim o varianta de a continua aceasta activitate pe care am inceput-o noi aici acolo unde vom gasi putin mai mult sprijin decat am primit aici. Stim ca sunt conditii grele si ca nu sunt posibilitati. Tocmai in aceasta idee am zis ca vom incerca sa ne continuam activitatea acolo unde va exista mai multa intelegere”, a spus Hotico, sustinand ca, inca, destinatia echipei sale nu este stabilita. Bucuresti, Deva, Hunedoara, Timisoara, Bacau, Dej, Zalau, Jimbolia sunt, toate, variante posibile.

Nici destinatia echipei pentru ultima etapa din sezon nu a fost stabilita. Sighet, Rozavlea, Borsa, Dej, Zalau, Timisoara sunt variante lansate azi de presedintele FCMU, care a admis – de altfel – ca „totul este, deocamdata, o nebuloasa”.

„Singur e foarte greu. Am rezistat datorită caracterului jucătorilor”

„Jucatorii care vor imbratisa ideea de a merge impreuna mai departe vor veni acolo unde vor putea sa joace. Tin sa multumesc celor care ne-au ajutat. Jucatorilor. Ne-am luptat cu echipe care au buget de cateva ori mai mare decat al nostru. Singur e foarte greu. Am rezistat datorita caracterului jucatorilor si rezultatele obtinute li se datoreaza. Nu e la indemana oricui sa castige la Arad sau sa faca egal la Bistrita. Am facut-o noi, care suntem vai de mama noastra!”, a declarat Hotico, el mentionand ca unii jucatori sunt „curtati” de echipe „cu nume la nivel international”.

„Știți cum e: și eu pun suflet, dar vreau și fapte!”

Chestionat care este motivul principal pentru care renunta sa mai creada ca poate mentine echipa de liga a doua in Baia Mare, Hotico a raspuns: „M-am asteptat la mult mai mult din punctul de vedere al faptelor. Stiti cum e: si eu pun suflet, dar vreau si fapte!” Presedintele FCMU a mentionat ca, din suma de 200.000 alocata de Consiliul Local Baia Mare, a primit 35.000, iar de la Consiliul Judetean Maramures nici macar nu a cerut finantare. „Nu ar fi avut rost”, a explicat oficialul clubului baimarean motivul pentru care nu a depus proiect de cerere de finantare.

„Am încercat să facem treabă cu bani puțini”

„Daca vrei cu adevarat poti. Si am demonstrat – nu eu, echipa – ca daca a dorit, a putut. Ne-am mentinut in Liga, pentru ca acesta ne-a fost obiectivul: nu avem buget de altceva. Ne-am mentinut si eu zic ca am facut-o chiar onorabil. Cu toate ca, in iarna, am fost nevoiti sa renuntam la cativa jucatori pentru ca nu ne-am mai permis financiar sa-i pastram, desi erau jucatori exponentiali pentru noi. Noi am incercat sa facem treaba cu bani putini: atunci se vede valoarea. Cand ai bani si-ti merge bine, toata lumea-i neam cu tine. Cand n-ai bani si-ti merge rau, nu ti-e neam nici neamul tau…”, a concluzionat, aproape filosofic, presedintele Dan Hotico.

FC Maramures Universitar Baia Mare ocupa locul 13 in clasament, cu 29 de puncte. Sambata, de la ora 11.00, baimarenii primesc vizita echipei Luceafarul Oradea. Conform declaratiilor facute azi de Dan Hotico, acesta va fi ultimul joc al echipei FCMU pe stadionul „Viorel Mateianu”. In 26 mai, de la 18.00, baimarenii vor face ultima lor deplasare din acest sezon, la Chindia Targoviste, pentru ca in 2 iunie, de la ora 18.00, sa incheie anul competitional cu intalnirea cu Muresul Deva, un joc care nu se stie, inca, unde va avea loc.

Sursa: eMaramureș

17 May. 2012, 18:50 Seria 2
Pe aceeași temă