Gio a schimbat puțin foaia! Apar dâre de optimism în Calea Aurel Vlaicu

Marius ANGHEL 18 Jan. 2013, 12:38 Seria 2
Gio a schimbat puțin foaia!** Apar dâre de optimism în Calea Aurel Vlaicu

Situația Campioanei Provinciei rămâne foarte dificilă, chiar gravă, însă de două-trei zile au apărut câteva indicii în direcția ieșirii din impas. Aceste semnale pozitive nu sunt legate de cel care a fost privit la un moment dat ca salvatorul UTA-ei, austriacul Dieter Kaas, ci de o „pistă” misterioasă pe care conducerea arădenilor merge încet dar sigur.

Cea mai mare doavadă că Giovanni Catanzariti are ceva speranțe că va ieși la liman este înțelegerea la care a ajuns cu Florin Hidișan și implicit faptul că a evitat în ceasul al 24-lea aplicarea acelei depunctări. După ce în ultima lună de zile a afirmat cu tărie că nu va mai cheltui niciun ban din propriul buzunar în contul „Bătrânei Doamne”, președintele „alb-roșiilor” a cotit-o puțin și i-a dat un avans mijlocașului, în așa fel încât acesta și-a retras memoriul de la comisiile federale.

„Doresc să demonstrez tuturor că sunt bine intenționat, în așa fel încât cei care vor veni după mine să nu mă poată acuza că, pe lângă datorii, le las și o echipă cu două puncte mai puțin în clasament”, a afirmat italianul, care, evident, are motive mult mai serioase să nu o pățeacă (și) în „cazul Hidișan”.

Deocamdată, vorbește deschis doar despre punerea în funcțiune a strategiei bazate pe fotbaliști tineri din propria curte, însă mai există ceva. Tocmai de aceea, cel mai probabil, echipa se va reapuca de treabă pe 21 ianuarie, jucătorilor urmând să li se transmită să aibă răbdare până ce Dieter Kaas va veni cu un eventual răspuns pozitiv. Însă, în tot acest timp, s-ar putea parcurge pași importanți în introducerea în schemă a unui investitor, care în primă fază va plăti datoriile stringente care să deblocheze activitatea la club, iar apoi să înceapă construcția pentru sezonul următor.

În fine, există persoane care cred cu tărie că Giovanni Catanzariti poate fi trecut pe linie moartă atâta timp cât la Registrul Comerțului cel care deține 51% din acțiunile UTA-ei este Giuseppe Guzzardi. Acest lucru se știa din vara anului 2011, când concernul de firme de Palermo părea să asigure o finanțare sănătoasă a grupării emblemă a orașului, doar că Guzzardi nu a condus și nu va conduce niciodată clubul. Printr-o înțelegere parafată la notar, Giovanni Catanzariti a primit puteri depline de adminstrare a grupării arădene, dovadă că a avut și are drept de semnătură a actelor oficiale. Că, probabil, lui Guzzardi nu-i este totuna să primească pe adresa sa tot felul de înștiințări de neplată este una, dar până să apară un conflict între cei doi, cu miza UTA, este cale lungă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 18 Jan. 2013, 12:38 Seria 2
Pe aceeași temă