George Neagu: „UTA e mult schimbată în bine”

05 Feb. 2012, 19:03 Seria 2
George Neagu:**

Gruparea arădeană a reușit în această iarnă să își aducă – cel puțin până acum – câte un jucător experimentat în fiecare compartiment. Dacă în atac și la mijloc au venit Bogdan Mara, respectiv Cătălin Bucur, în defensivă a fost „repatriat” George Neagu. Jucătorul de bandă stângă a impresionat în urmă cu un sezon și jumătate, când oferea centrări pe bandă rulantă pentru Țucudean și Voiculeț.

– George, ai revenit de aproape o lună la Arad. Cum ai regăsit-o pe UTA?
– E mult schimbată în bine, sunt multe lucruri mult mai în regulă ca și atunci. Sunt convins că am făcut alegerea potrivită.

– Se merge și în cantonament în Antalya, e acest un semn de progrres?
– Da, e un lucru foarte important. Se pune accent și pe partea tehnico – tactică, semn că se dorește promovarea. Dacă se rămânea doar cu acest cantonament de la Moneasa și după aceea jucam amicale doar în țară, era clar că nu ne puteam pregăti la fel cum o vom face în Turcia.

– Apropo, cum ai caracteriza cantonamentul ce s-a încheiat de câteva zile?
– A fost greu, s-a muncit foarte bine. Sincer să fiu, a fost una dintre cele mai bune pregătiri de iarnă pe care le-am făcut până acum.

– Aștepti să reîntâlnirea cu suporterii UTA-ei, de care spuneai că te desparți cu greu iarna trecută?
– Și asta, dar aștept cu nerăbdare să înceapă campionatul. Și pe deasupra, aștept să terminăm sezonul pe un loc promovabil, e cea mai mare dorință a mea.

– Ai fost aproape să joci din nou cu Voiculeț la Arad…
– Da, am vorbit cu el despre acest aspect, dar a preferat să rămână în prima ligă. I-am spus să nu creadă tot ce i se spune la Mioveni, pentru că eu am jucat acolo, dar a dorit să rămână – totuși – în circuitul primei ligi.

– Crezi că avându-l și pe el în echipă, am fi avut și mai mari șanse să ocupăm un loc promovabil?
– Probabil că da, din ce se vede mai e nevoie de un atacant la echipă. Avem acum câțiva jucători în probe, dar nu a avut timp antrenorul să îi vadă la lucru, având în vedere pe ce terenuri am evoluat.

– Cum e să împarți același vestiar cu un fotbalist ca Bogdan Mara?
– Ajută foarte mult experiența sa, îi motivează mult pe cei tineri. Aceștia îl văd pe el cum se pregătește și atunci trag și ei mai tare la antrenamente.

Sursa: Sport Arad

05 Feb. 2012, 19:03 Seria 2
Pe aceeași temă