Gazul se va antrena din sezonul viitor pe „Severnav”

09 Dec. 2011, 15:44 Seria 2
Gazul se va antrena** din sezonul viitor pe

În luna martie, Gaz Metan Craiova s-a mutat la malul Dunării, iar clubul preluat de Primăria Severin a efectuat antrenamentele pe stadionul „Termo”, rămas fără activitate după ce, în iarnă, echipa cu același nume se retrăsese din Liga a III-a. La începutul lunii septembrie, CS Termo s-a reînființat și s-a înscris în ultimul moment în Campionatul Județean, iar cele două echipe ale Severinului și-au împărțit orele de antrenament. CS Termo și-a disputat și meciurile oficiale din Liga a IV-a pe propriul stadion, atât la seniori, cât și la juniori, iar suprafața de joc a început să se deterioreze.

Oficialii divizionarei secunde s-au văzut astfel nevoiți să caute alt teren de antrenament și s-au orientat către stadionul „Severnav”, locul de pregătite al defunctei FC Drobeta. Baza sportivă din cartierul Schela Kladovei s-a degradat între timp și Primăria Severin a apelat la firma Gama Verde, pentru refacerea suprafeței de joc.

„Municipalul” nu are terenuri de antrenament

Tot firma lui Oprișan s-a ocupat în urmă cu doi ani și de gazonul stadionului „Municipal”, pe care Gaz Metan își dispută meciurile oficiale. În urmă cu două decenii, principala arenă a orașului avea și terenuri de antrenament în spatele peluzei și a tribunei a II-a, dar, după Revoluție, suprafețele respective au intrat în posesia diferiților proprietari, care au schimbat domeniul de activitate.

„Din nefericire, nu avem un teren de antrenament. Înțelegerea noastră cu Termo, ca Gaz Metan să facă antrenament pe stadionul lor, se pare că a picat. Îmi pare rău că Termo nu ne sprijină absolut deloc în fotbal, deși ar avea posibilitatea să o facă! Trebuie să facem o investiție în suprafața de joc de la Severnav”, a spus primarul Constantin Gherghe.

„O echipă nu poate face performanță fără un teren bun de antrenament. Factorii de decizie s-au angajat să caute soluții și sper ca termenele să fie respectate”, a precizat și antrenorul Marian Bondrea.

După ce vor fi finalizate lucrările de tasare a terenului, însămânțarea se va face în luna martie, iar Gaz Metan Severin se va putea antrena pe stadionul „Severnav” începând cu pauza competițională din vara anului viitor.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

09 Dec. 2011, 15:44 Seria 2
Pe aceeași temă