Gaz Metan s-a reunit fără patru titulari din prima parte a sezonului și cu conturile blocate, dar cu zece jucători noi pentru promovare

  • Leo Grozavu a avut astăzi zece jucători noi la primul antrenament din 2016: Staicu, Gavra, Iacob, Ionuț Rada, Cazan, Danci, Coșereanu, Călbuz, Muscă și Ionuț Neag.
  • Abrudan, Muth, Lullaku și Elton nu au acceptat reducerile salariale și vor părăsi gruparea din Mediaș.
  • Situația financiară a Gazului este delicată, după ce conturile au fost blocate în urma unor litigii cu ANAF.


Au fost multe noutăți astăzi, în lotul celor de la Gaz Metan, la reunirea echipei medieșene. Leo Grozavu a adus zece jucători noi, unii dintre ei fiind în probe. FC Viitorul i-a împrumutat până la finalul sezonului la Mediaș pe atacantul Gavra și juniorul Iacob. De asemenea, au mai fost prezenți Ionuț Rada (ex-CS Mioveni), Lucian Cazan (ex-Ceahlăul), Cristian Danci (ex-Șoimii Pâncota), Coșereanu (ex-SCM Pitești), Căbuz (ex-Viitorul), Muscă (ex-Dacia Unirea Brăila), Ionuț Neag (ex-„U” Cluj) și Marius Staicu (ex-CSM Râmnicu Vâlcea).

„Sunt și câțiva jucători pe care vreau să-i testez în această săptămână și sunt și o serie de jucători pe care îi cunosc și mai mult ca sigur vor face parte din colectivul nostru pentru ce a mai rămas de jucat din sezon. Am încercat să-i conving să vină, spunându-le că la Gaz Metan e cea mai mare seriozitate din Liga a II-a”, a spus Leo Grozavu, care la primul antrenament a numărat 34 de jucători.

Patru titulari pleacă

Și la capitolul plecări Gaz Metan are nume importante. Antrenorul a decis împreună cu conducătorii ca salariile să fie scăzute după parcursul slab din primele 18 etape. Patru jucători s-au opus rectificărilor salariale și astfel Abrudan, Muth, Lullaku și Elton își vor rezilia contractele.

„Mai mult ca sigur că nu o să facă parte din lotul nostru. Din punctul meu de vedere e greu să mai facă parte din lot. Asta este. Fiecare își alege un drum în viață, fără supărare”, a mai declarat Grozavu.

Cantonamentul din Turcia, în pericol: „Ar fi un fiasco”

După demararea anchetei în privința posibilului conflict de interese ale președintelui Ioan Horoba, plecarea în cantonament stă sub semnul întrebării. Grozavu spune că ratarea cantonamentului ar fi un fiasco. „Nu știm exact dacă vom avea acel stagiu de jocuri. Să vedem dacă putem să-l facem. În țară este destul de dificil. Nu sunt nici terenuri, nici echipe cu care să jucăm. Am adus jucători noi și va trebui să-i omogenizăm, iar acest lucru nu se poate decât în jocuri cu adversari de același nivel cu noi. Dacă vom rămâne în țară nu ne vom putea confrunta decât cu echipe de Liga a III-a, ceea ce, din punctul meu de vedere va fi un fiasco. Am înțeles că în continuare sunt conturile blocate. S-ar putea totuși ca în două-trei zile să se deblocheze conturile și atunci am solicitat să facem un stagiu în Turcia”, a spus antrenorul lui Gaz Metan.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FB Gaz Metan Mediaș

Pe aceeași temă