GALERIE FOTO | Autoritățile din Satu Mare au prezentat macheta noului stadion al Olimpiei. Arena ar trebui să aibă 14 mii de locuri și să coste 16 milioane de euro

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Dec. 2015, 18:27 Actualizat: 04 Dec. 2015, 18:28 Seria 2

Primăria din Satu Mare a prezentat astăzi, 4 decembrie, proiectul noului stadion pe care ar urma să joace Olimpia. Acesta are 13.875 de locuri, însă are nevoie de o serie de aprobări pentru demararea lucrărilor.

Autoritățile locale din Satu Mare își doresc să modernizeze actualul stadion, deși asistența la meciurile Olimpiei este dezamăgitoare, aproximativ 300 de fani pe meci. Conform informatia-zilei.ro, actuala arenă va trece printr-un proces de modernizare ce ar urma să dureze trei ani și în urma căruia va primi nocturnă și acoperiș.

Drumul de la a zice până la a face este însă lung. Proiectul are nevoie de o serie de aprobări și, dacă va primi OK-ul, lucrările ar putea începe cel mai devreme la jumătatea anului viitor: „Am reușit să finalizăm acest proiect care va fi supus finanțării după hotărârea Ministerului Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții unde mai sunt 109 milioane de euro disponibili pentru investiții în baze sportive. Proiectul mai trebuie să treacă prin Consiliul Local pentru indicatorii tehnico-economici și după aceea îl vom preda la C.N.I. pentru proiectare și execuție. S-a muncit mult, de la anul sperăm ca proiectul să fie viabil, să avem și noi o arena așa cum are nevoie un oraș”, a declarat Dan Băbuț, președintele clubului Olimpia Satu Mare.

După modernizare, arena ar urma să aibă 13.875 de locuri, dintre care 435 pentru VIP și 150 pentru presă, nocturnă, săli de sport și un minihotel cu 39 de locuri de cazare. Se va renunța la pista de atletism. De asemenea, tribunele vor fi acoperite. Dacă va primi toate aprobările, modernizarea noului stadion ar urma să coste în jur de 16 milioane de euro.

VEZI în GALERIA FOTO toate fotografiile cu macheta stadionului Olimpiei

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Dec. 2015, 18:27 Actualizat: 04 Dec. 2015, 18:28 Seria 2
Pe aceeași temă