Gabi Balint, „principal” la CS Universitatea: „Vreau să vorbesc prin fapte”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2014, 17:32 Seria 2
Gabi Balint,

Gavril Pele Balint a fost prezentat astăzi ca antrenor principal la CS Universitatea Craiova. Acesta a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon plus încă pe trei ani. Balint va avea ca obiectiv promovarea în Liga I.

Staff-ul lui Gabi Balint la CS Universitatea îi include pe Silviu Lung, antrenor cu portarii, și pe Laurens Ebben și Cornel Blejan, preparatori fizici, însă aceșta își mai dorește un antrenor secund asupra căruia încă nu s-a decis. Iosif Rotariu a fost prima sa opțiune, însă acesta nu poate veni pentru că a preluat de curând echipa din Liga a III-a FC Caransebeș.

Iată câteva dintre declarațiile lui Balint de la conferința de presă în care a fost prezentat ca antrenor principal al CS Universitatea Craiova:

„Mulțumesc tuturor foștilor jucători ai Craiovei Maxima, lui Corneliu Stroe, Silviu Lung și celorlați care sunt acum în cadrul clubului, dar și celorlalți. Mulțumesc pentru încrederea care mi-o acordă. Sunt și oameni spetici, însă eu sunt convins că-i voi convinge pe toți și o să aduc publicul din nou la stadion. Este un proiect serios, pe trei ani, de asta am și acceptat. Vreau să-l duc până la capăt. Am antrenat și la Timișoara și am câștigat împotriva Stelei. Sigur că nu se pot uita anii petrecuți în Ghencea, cum și Silviu Lung s-a remarcat la Craiova și a ajuns să joace la Steaua. Am antrenat la mai multe echipe și peste tot mi-am făcut treaba. Știu că lumea este puțin împărțită, dar sunt convins că îi voi aduce la stadion. O să le placă ce o să vadă. Sunt optimist și știu ce am de făcut, n-am timp de pierdut, îmi place organizarea.” a declarat Gabi Balint la prima sa conferință de presă ca antrenor la CS Universitatea Craiova.

„Să ne vedem cu bine la primul meci, cu un rezultat bun și lumea să prindă încredere. Jocul este important, la Craiova a fost mereu spectacol și asta contează. Nu vreau să fac nicio promisiune, vreau să vorbesc prin fapte. Dacă nu voi avea rezultate, îmi voi face valiza și voi pleca. Le cer suporterilor doar să aibă încredere.” a mai spus Balint.

„Primul obiectiv al meu e promovare și, după aceea, să facem un plan pe trei ani în care să realizăm performanță.”, dezvăluie Balint obiectivul său la Craiova, care mai apoi a vorbit și despre problemele dintre cele două Universități: „Problemele juridice nu sunt ale mele. Eu vreau să mă văd promovat. Dacă se va întâmpla ceva, nu vreau să depindă de mine. Conducerea administrativă se ocupă cu așa ceva.”

„Sunt sigur că Stângă a făcut lucruri bune aici, dar asta e viața antrenorilor. Și eu am plecat în penultima etapă de la Timișoara, când am pierdut campionatul într-o repriză, deși mai aveam obiectiv Cupa. Am lucrat cu oameni dificili ca Iancu și Porumboiu. Chiar dacă sunt dificili, aceștia cunosc fotbal. Cu toate că nu ne-am despărțit prea bine, după aceea au vorbit despre mine la superlativ și asta spune multe despre ei, că sunt oameni de caracter. Am rămas plăcut surprins.”, a vorbit Balint despre fostul antrenor al CS Universitatea.  .

Balint va avea același staff tehnic ca și Stângă, adică pe antrenorul cu portarii Silviu Lung și preparatorii fizici Laurens Ebben și Cornel Blejan, însă mai vrea un antrenor secund. „Staff-ul va fi cel de acum. Urmează să mă hotărâsc asupra unui secund. L-aș fi dorit pe Rotariu, dar în acest moment nu se poate. E ocupat în altă parte.”, a spus noul antrenor al craiovenilor, care crede că în următoarele două săptămâni îi va cunoaște foarte bine jucătorii: „Acum vreau să cunosc jucătorii, mă voi uita la niște meciuri pentru a mă pune la punct cu tot ce înseamnă echipa. Cunosc sistemul de desfășurare al Ligii a II-a, știu cu cine ne luptăm la promovare. Le vom face o evaluare jucătorilor, o să-i văd, o să vorbesc cu fiecare în parte și în maximum două săptămâni o să mă pronunț asupra fiecărui jucător în parte”.


În deschiderea prezentării ca antrenor la CS Universitatea Craiova a lui Gabi Balint au vorbit Corneliu Stroe și Gică Craioveanu. Iată ce au declarat cei doi oficiali ai echipei oltene:

„Gabi Balint este antrenor profesionist și nu mai are legături emoționale cu Steaua. Și să vă mai spun că acum peste 30 de ani am fost în negocieri cu Gloria Bistrița să-l transferăm la noi, dar clubul Steaua care era condus de fiul președintelui ni l-a luat și asta ne-a durut. Ne consolăm acum că l-am adus ca antrenor și sunt convins că vom promova.”, a spus Corneliu Stroe, președintele de onoare al CS Universitatea.

„Mă bucur că Gabi este alături de noi. Este un pariu personal. Sunt convins că va face treabă bună la noi. Am vorbit cu Gabi de zilele trecute și mi-a spus că-i este foame de fotbal”, a declarat Gică Craioveanu, directorul de imagine al CSU.


 

Gabi Balint este noul antrenor al echipei CS Universitatea Craiova. Fostul stelist a acceptat oferta trupei din Liga a II-a și are ca obiectiv promovarea în Liga I.

Balint va fi prezentat în funcția de antrenor al CS Universitatea la ora 17:30. Ultima dată, Balint a antrenat-o pe FC FC Vaslui, în 2013.

„Gabi Balint a fost numit oficial în funcția de antrenor principal al Universității Craiova. Gabi Balint va continua munca lui Ovidiu Stângă la cârma Universității Craiova. El a semnat cu clubul nostru un contract până în vară, cu opțiune de prelungire, anunță oficial site-ul grupării din Liga a II-a.

Conducerea clubului i-a fixat ca obiectiv noului antrenor promovarea în Liga I. Din staful lui Balint mai fac parte antrenorul cu portarii Silviu Lung și preparatori fizici Laurens Ebben și Cornel Blejan.

Articol scris de Marius ANGHEL

Foto: DigiSport

Marius ANGHEL 17 Mar. 2014, 17:32 Seria 2
Pe aceeași temă