FC Maramureș s-a reunit ieri la Baia Mare, mâine sunt așteptați în Sibiu!

Marius ANGHEL 22 Jan. 2013, 15:19 Seria 2
FC Maramureș s-a reunit ieri la Baia Mare,** mâine sunt așteptați în Sibiu!

FC Maramures Universitar s-a reunit ieri in Baia Mare. „Nu stiu, inca, nimic” – aceasta a fost replica tuturor celor din conducerea FCMU rostita ieri, cu privire la iminenta plecare a echipei la Sibiu. Un subiect care a circulat sub forma de zvon inca de la finele anului trecut si care a fost confirmat de oficiali din Primaria Sibiu la inceput de 2013. Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, a reconfirmat ieri existenta unor negocieri cu clubul maramuresean. Atat Florin Darida, vicepresedintele FCMU, cat si Romulus Buia, cel caruia i s-a propus sa fie din nou antrenorul echipei din acest retur, au admis ca, desi multe detalii nu au despre mutarea echipei la Sibiu, au informatia ca miercuri echipa ar fi asteptata in Sibiu.

FC Maramures Universitar Baia Mare si-a jucat primul meci acasa din acest an competitional la Zlatna. A doua partida acasa, jucatorii antrenati de Romulus Buia au disputat-o la Bistrita. Abia in al treilea meci FCMU chiar a jucat acasa, pe stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare. Dupa schimbarile de casa, baimarenii au avut parte in tur si de modificari pe banca tehnica, Ioan Tataran devenind antrenorul FCMU din a noua etapa pana la final de tur.

Apetitul baimarenilor pentru schimbare, insa, nu a fost satisfacut, dat fiind ca discutiile despre o noua mutare a echipei au aparut inca de la finalul anului 2012. In 10 ianuarie, pentru eMaramures, Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, a confirmat ca au existat negocieri intre cele doua parti, aspect reconfirmat ieri. Ieri, cand echipa FC Maramures Universitar s-a reunit. Cu Romulus Buia revenit pe banca tehnica a baimarenilor.

„Am fost anuntat de Dan Hotico ca voi face parte din nou din conducerea tehnica a echipei, eu principal si Dorin Toma secund. Ramane, insa, incert locul unde vom disputa partidele de acasa. Pe mine m-ar incanta sa continui pe banca tehnica a acestei echipe si, desigur, sa ne salvam de la retrogradare”, a declarat Romulus Buia.

„Nu stiu, inca, nimic”, a mentionat Dan Hotico, presedintele FCMU. „Am trimis la inceputul acestui an informari atat pentru Consiliul Judetean Maramures, cat si pentru Consiliul Local Baia Mare, prin care mentionam ca singur nu mai pot tine echipa. Nu am primit niciun raspuns. A trebuit sa caut solutii. Am trimis o solicitare de sprijin si catre oficialitatile din Sibiu. Astept raspuns”, a mentionat Dan Hotico.

„Nu stiu, inca, nimic”, asta a spus si antrenorul Buia. „Sa vedem cu ce jucatori vom pleca, deocamdata nu stim sigur daca vom pleca, desi exista discutii avansate cu privire la mutarea noastra la Sibiu. Dar nu stim cu cine: sunt jucatori care nu au venit, sunt jucatori carora le expira contractele in aceasta iarna sau in vara”, a precizat antrenorul.

„Nu stiu, inca, nimic”, asta a precizat si vicepresedintele Florin Darida, acesta mentionand ca el nu se va muta in eventualitatea plecarii echipei la Sibiu.

Cei doi oficiali care s-au prezentat ieri la reunirea echipei au precizat, insa, ca jucatorii de la FCMU ar fi asteptati miercuri in Sibiu.

In acest moment, FCMU este pe ultimul loc in Liga a doua, avand 10 puncte obtinute in doua victorii si patru egaluri.

„Este foarte greu: aflandu-ne pe ultimul loc este foarte greu sa ne salvam. Dar avem incredere in baieti, sa vedem cu ce jucatori vom incepe returul. Avem primul joc cu echipa din Alba Iulia: si acolo este destula incertitudine si speram sa incepem cu dreptul”, a declarat Romulus Buia.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 22 Jan. 2013, 15:19 Seria 2
Pe aceeași temă