FC Drobeta a avut cinci căpitani

21 Jun. 2009, 13:24 Seria 2
FC Drobeta** a avut cinci căpitani

Cătălin Trofin, Aurel Amzucu, Hugo Moutinho, Costi Gărgălie și Eduard Stoica au fost căpitanii echipei severinene pe parcursul campionatului încheiat de FC Drobeta pe locul cinci.
 

Dacă fundașul stânga Trofin a purtat banderola în primele 22 de etape, după care s-a accidentat și a devenit indisponibil pentru restul sezonului, apărătorul central Amzucu a preluat-o pentru următoarele cinci jocuri, începând cu cel de la Vâlcea (0-1). Eșecul drastic de la Lupeni, scor 2-5 în runda a XXVII-a, l-a scos definitiv din lot pe fotbalistul originar din Țicleni, iar căpitan a devenit, pentru următoarele jocuri cu FC Târgoviște (4-2) și Arieșul Turda (0-0), mijlocașul portughez Moutinho. Singurul severinean investit cu această distincție a fost Gărgălie, în partide FC Bihor (1-0), Jiul Petroșani (0-5) și Mureșul Deva (2-2). În ultimele două etape ale sezonului, în care FC Drobeta a jucat la Câmpia Turzii (1-3) și la Vânju Mare, cu UTA (4-2), doljeanul Stoica a devenit căpitan, în premieră.

 

„După ce n-am mai putut conta pe Trofin și Amzucu, pe finalul sezonului am dat banderola la mai mulți jucători, pentru a le da încredere. În Stoica am câștigat un jucător, Gărgălie este un fotbalist cu experiență și merita să fie și el căpitan, iar în cazul lui Moutinho am zis să nu simtă că este străin și că facem vreo diferență între el și restul fotbaliștilor români. Mai erau și alții care meritau banderola”, a spus președintele Vasile Mănescu, care în etapa a XXII-a a devenit și antrenorul echipei, după plecarea lui Eugen Neagoe.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

21 Jun. 2009, 13:24 Seria 2
Pe aceeași temă