FC Brașov a scăpat pentru moment de FALIMENT. Motivele pentru care instanța a decis un nou termen

Marius ANGHEL 06 Apr. 2016, 10:58 Seria 2
FC Brașov a scăpat pentru moment de FALIMENT.** Motivele pentru care instanța a decis un nou termen

Tribunalul Brașov a stabilit, miercuri, un nou termen în dosarul de insolvență al FC Brașov pentru 22 iunie. Administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a cerut instanței un nou termen pentru ca echipa să poată termina campionatul, argumentul principal fiind acela că FC Brașov are șanse reale de promovare după ce a prins play-off-ul și poate încasa o sumă importantă din drepturile TV în cazul în care ajunge în Liga 1.

Cererea admistratorului judiciar al FC Brașov a fost susținuă de avocații lui Mugurel Buga și Adrian Szabo, în timp ce reprezentanta Finanțelor s-a opus. „Instanța acordă un termen pentru data de 22 iunie”, a fost verdictul intanței.

Până la acestă dată, șefii clubului trebuie să găsească soluții de finanțare a echipei. „Instanța a decis să acorde un nou termen în acest dosar, astfel că echipa își poate continua activitatea. Dacă echipa ar promova și ar obține banii din drepturile de televiziune, creditorii nu ar fi prejudiciați pentru că ar putea să-și recupereze o parte din bani”, a declarat administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe, cel care a vorbit și despre cele două procese aflate pe rol prin care FC Brașov are șanse mari să scape de datorii. „Este un proces pe rol cu Ioan Neculaie pentru pentru recuperarea unui prejudiciu de 30 de milioane de lei. Este vorba de un contract de vânzare – cumpărare a unui teren. În acest dosar avem termen în data de 10 mai. Pe 11 mai este stabilit un nou termen în litigiul pentru anularea tranzacției dintre ICIM și FC Brașov. Chiar ICIM a deschis acest proces, susținând că a fost o tranzacție frauduloasă. Ambele procese sînt în favoarea clubului, iar datoriile ar scădea drastic”.

Dacă ar găsi bani pentru a le achita salariile actualilor jucători, FC Brașov a avea mai șanse la promovare având în vedere că va începe play-off-ul Seriei a II-a la două puncte în spatele liderului Gaz Metan Mediaș. Mai sunt 10 etape de disputat, iar dacă nu vor termina pe primul loc, „stegarii” au și varianta locului doi și a barajului.

Grassini a ajuns la Brașov

Lorenzo Grassini, CEO-ul Nilor Finance, grupul interesat de preluarea pachetului majoritar de acțiuni al FC Brașov, a ajuns ieri sub Tâmpa. „Grassini a venit la Brașov și deja a avut câteva întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale. Italienii sunt interesați de FC Brașov, dar și de alte investiții, cum ar fi construcția aeroportului”, susțin surse apropiate omului de afaceri italian. Grassini a fost prezent în ultimele zile la Timișoara, unde s-a arătat interesat de preluarea grupării bănățene, dar totul a rămas la stadiul de discuții.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 06 Apr. 2016, 10:58 Seria 2
Pe aceeași temă