FC Bihor, condusă de la brutărie!

02 Jul. 2009, 12:02 Seria 2
FC Bihor,** condusă de la brutărie!

După ce, la începutul anilor ’90, a brevetat transferurile de fotbaliști pe praf de înghețată, FC Bihor a mai inventat ceva: președintele de club-brutărie.

Schimbarea lui Toth Alexandru de la FC Bihor a scos la iveală un fapt de cascadorii râsului, și anume că în ultimii trei ani clubul nu a avut în funcție un președinte în carne și oase, ci o fabrică de pâine. Mai precis, firma SC Sandy Impex SRL din Sântion, o comună situată la cinci kilometri de Oradea, care a avut rolul să consilieze clubul în plan sportiv. Faptul că FC Bihor a avut la timonă o brutărie nu a avut darul de a face ca la la Oradea să se mănânce fotbal pe pâine, echipa roș-albastră având mari emoții cu retrogradarea în două din ultimele trei sezoane.

 

Mai interesant este amănuntul că la semnarea contractului între cele două părți „brutarul șef”, alias Toth Alexandru, și-a “copt” o primă de instalare de 12.500 de euro, fără TVA, în vreme ce vicepreședintele Sandor Lajos, preot de meserie, a băgat în buzunar de la pomană o primă de 9.000 de euro, tot fără TVA. Culmea ironiei este că, în cazul în care Toth Alexandru ar fi plecat în concediu, firma sa ar fi putut fi reprezentată la șefia clubului de oricare alt angajat al brutăriei. Și uite așa, FC Bihor ar fi putut „coace” salvarea de la retrogradare cu oameni de specialitate.

 

articol scris de Daniel LUP

02 Jul. 2009, 12:02 Seria 2
Pe aceeași temă