Fanii Științei au protestat în fața Primăriei Craiova!

Marius ANGHEL 05 Nov. 2013, 20:20 Seria 2

Suporterii FC Universității Craiova au protestat astăzi, începând de la ora 17:00, în fața Primăriei din Craiova. Fanii nu mai acceptă situația în care a ajuns și este tratată echipa patronată de Adrian Mititelu.

Foto: Florin CEAUȘU


Încep protestele pentru Știința. Suporterii Universității Craiova nu mai acceptă situația în care se află echipa și au decis să iasă în stradă. Astăzi, de la ora 17, cei care simt și trăiesc pentru culorile „alb-albastre” vor din nou să își arate atașamentul față de FC Universitatea Craiova. În Craiova, la Severin, la Timișoara. La Târgu Jiu, în București, dar și dincolo de granițele țării. La Londra și Paris. Din dragoste pentru Știința, suporteri din toată țara, dar și de dincolo de granițele României ies astăzi în stradă, în același timp, la ora 17. Mesajul este unul extrem de simplu, dar atât de motivant sufletește:

Protestăm pentru că justiția nu este aplicată în cazul echipei FC Universitatea Craiova. Protestăm pentru a arăta că suntem mulți, suntem o forță adevărată și susținem această echipă și în afara Facebook-ului. Protestăm pentru că vrem un fotbal curat, care se joacă pe iarbă, și nu mai vrem să vedem abuzuri și decizii sfidătoare ale FRF și nu e normal ca singurele echipe lăsate în fotbalul mare să fie mereu cele susținute de oficialitățile locale pentru că fotbalul românesc a ajuns atât de neatractiv pentru investitorii serioși.
Este scris pe pagina de internet www.pentrustiinta.ro

Protestul se anunță a fi unul simbolic. La el poate participa orice suporter de fotbal, care este rugat să vină fie cu banderole albe, fie cu însemne ale Universității Craiova sau ale echipei favorite, în cazul în care susțin cauza fără să fie suporteri neapărat ai Universității. Inițiatorii precizează totuși că suporterii Steaua, Dinamo și CSU să nu participe la acțiune.

Locurile stabilite sunt următoarele:

Craiova: Primărie
București: FRF
Balș: În centru, pe platou
Brașov: Piața Sfatului
Bumbești-Jiu: Centru
Caracal: Primărie
Carei (Satu Mare): Monumentul Eroilor
Drăgășani: Parcul din centru
Drobeta – Turnu Severin: În fața Primăriei
Filiași: În fața Primăriei
Iași: Piața Unirii
Râmnicu Vâlcea: Prefectură
Rovinari: Centru
Reșița: În fața Primăriei
Slatina: Esplanadă
Târgu Jiu: În fața Prefecturii
Timișoara: În fața Operei
Londra: Ambasada română (Arudel House, 4 Kensington Palace Gardens) la ora locală 17 (19, ora României)
Paris: Place du Trocadero – Esplanada – Metro 9 & 6 la ora locală 18 (19, ora României, conform dorinței suporterilor de acolo)

Amendat pentru că a înjurat… Primăria

După ce, săptămâna trecută, mai mulți tineri au protestat în fața Primăriei din Craiova, ei au fost ridicați de forțele de ordine și amendați. Ieri, la redacție, ne-a vizitat unul dintre „amendați”.

Pe procesul-verbal întocmit la fața locului, tânărul a primit amendă pentru că, „aflându-se împreună cu alți suporteri nemulțumiți, în fața Primăriei Craiova, a scandat în public expresii jignitoare și vulgare la adresa Primăriei Municipiului Craiova, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică”.

Curat a la Caragiale! Asta înseamnă că toți românii care protestează împotriva lui Băsescu sau a lui Ponta sunt amendați pentru că înjură palatele Cotroceni și Victoria?

Sursa: Ediție.ro

Marius ANGHEL 05 Nov. 2013, 20:20 Seria 2
Pe aceeași temă