Enoiu, chemat la FRF să spună dacă FC Argeș poate juca în Liga a II-a

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 14:20 Seria 2
Enoiu, chemat la FRF** să spună dacă FC Argeș poate juca în Liga a II-a

Zilele echipei FC Argeș pe harta fotbalului româ­nesc sunt numărate, după ce niciun investitor nu s-a arătat dispus să preia echipa aflată în insolvență! Fără niciun leu în conturi și fără nicio perspectivă de sal­vare, Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al clubului alb-violet, a fost ne­voit să-i lase pe jucători să se antreneze cu orice echipă care îi solicită. Lo­vitura decisivă ar putea veni chiar astăzi, de la Federația Română de Fotbal.

Imediat după ce le-a dat liber să plece, jucătorii s-au împrăștiat pe la mai multe echipe. Portarul Flavius Croitoru, fundașul Ciprian Negoiță și mijlocașii Alexandru Răuță și Alin Popa se antrenează cu CS Mioveni, în timp ce Marius Briceag, Monel Cîrstoiu, Marius Ion, Adrian Dulcea și Dănuț Ivă­nică au ales să se pregătească cu UTA.

Fără jucători și cu situați­a economică dezastruoasă, FC Ar­geș ar putea primi lovitura deci­sivă chiar astăzi, din partea Fe­de­rației Române de Fotbal. Ad­mi­­nis­tratorul judiciar al clubului, Ni­colae Enoiu, a fost chemat în a­­­ceastă dimineață la București, pentru a demonstra că FC Argeș are bani să continue în Liga a II-a: „Am fost chemat astăzi la FRF, spre a face dovada banilor pen­tru continuarea activității în liga se­cundă. Le voi spune celor de la fe­derație să mai aștepte puțin, de­oarece suntem în insolvență și poate se găsește vreun investitor dispus să salveze acest club. Pîână în acest an, FRF nu ce­rea ca echipele să dove­deas­că faptul că au re­sur­se fi­nan­­ciare pen­tru conti­nu­a­rea acti­vită­ții. Aceas­tă regulă a fost in­trodusă acum. Din informa­țiile me­le, 19 din cele 32 de echipe din li­ga se­cundă au probleme fi­nan­cia­re și n-au banii necesari să joa­ce un sezon întreg în Liga a II-a”.

Minimum 50.000 de euro pentru Manole

Administratorul judiciar al clubului FC Argeș i-a pus o clauză surpriză lui Leonard Manole. „În cazul unui eventual transfer la o altă echipă, formația de la care va pleca va fi nevoită să plătească un procent de 30%, dar nu mai puțin de 50.000 de euro. Am in­trodus această clauză pentru că Manole este un ju­că­tor de mare perspectivă, care se află în vederile loturilor naționale”.
 
Restul jucătorilor, la FCM Argeș

Prin plecările acestor jucători, FC Argeș se va destrăma mai mult ca sigur. În afară de cei 12 jucători care deja se pregătesc cu CS Mio­veni, UTA, Rapid, Astra și CSMS Iași, restul fotbaliștilor legitimați la gruparea din Trivale vor merge cel mai probabil la FCM Argeș, echi­pă finanțată de Primăria Pitești, care activează în liga a treia. Deja funda­șul Mihai Moise se antrenează de câteva zile cu noua echipă a Piteș­tiului, iar cel mai probabil restul se vor alătura în aceste zile.  
 
Voicu, la CSMS Iași

În afară de cei 9 jucători care se pregătesc deja cu CS Mioveni și UTA Arad, oferte au mai apărut și pentru alți fotbaliști. Mijlocașul Cătălin Doman se pregătește de câteva zile cu Rapid, în timp ce un alt mijlocaș, Leonard Manole, are oferte de la Astra Giurgiu și de la Dinamo. A­vînd în vedere că în prima ligă campionatul s-a reluat de două săptămâni, jucătorii piteșteni sunt în urmă cu pre­gătirea fizică și este greu de crezut că vor juca în aceste prime etape. Administratorul judiciar al clubului ne-a confirmat că fundașul Adrian Voicu a cerut hârtie să se antreneze cu o echipă de liga a doua. Că­pitanul alb-violeților este în discuții avansate cu CSMS Iași.
 
În septembrie va cere falimentul

Enoiu spune că păsuirea pe care o va cere FRF nu este de lun­gă durată: „Sunt sigur că voi ob­ți­ne o amânare, dar această păsu­i­re nu este de lungă durată. Poate fi de două săptămâni, pentru că se­zonul va începe în septembrie. Problema cea mai mare este la începutul campionatului, întrucât, dacă nu ai bani, la două nepro­gramări, ești exclus automat din competiție. Sper să nu se ajungă acolo, fiindcă ar fi păcat ca un club de tradiție ca FC Argeș să dis­pară din fotbalul românesc. Deși sunt șanse foarte mici ca cineva să vină și să salveze clu­bulul de la dispariție, eu sper până în ultimul moment ca un investitor să apară.

Dacă nu se va găsi, în septem­brie voi fi nevoit să cer falimentul clubului”.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 14:20 Seria 2
Pe aceeași temă