Emil Boc e la curent cu problemele de la „U” Cluj. Edilul vine cu două propuneri: una bună și alta rea

  • Primarul Emil Boc a deschis, în ședința de buget a Consiliului Local, problema Universității Cluj. Implicarea imediată a Primăriei sau refacerea unei echipe noi din vară sunt propunerile edilului orașului Cluj-Napoca.
  • Administratorul judiciar al Universității poartă negocieri și cu un om de afaceri din afara țării, care este interesat să preia pachetul de acțiuni.


Situația financiară a Universității a ajuns la limita existenței, după ce jucătorii se plâng că nu sunt plătiți de aproape cinci luni, iar clubul are conturile goale. În aceste condiții, este puțin probabil ca pachetul majoritar de acțiuni să mai fie păstrat de familia Walter, amenințarea falimentului planând deasupra clubului din Liga 2. Totuși, oficialii echipei au câteva „piste” de salvare, lucru pe care se bazează și antrenorul Mihai Teja, care a decis să rămână la echipă, în ciuda problemelor întâmpinate în ultimele zile, cauzate, în special, de greva jucătorilor.

Varianta 1: vânzarea clubului către un acționar străin

Varianta ideală pe care o caută administratorul judiciar este vânzarea pachetului majoritar de acțiuni și cedarea datoriilor de peste 2 milioane de euro, către un alt investitor. Au fost mai multe runde de negocieri, dar se pare că în ultimele zile discuțiile cu un om de afaceri interesat să preia clubul au devenit tot mai intense. Surse din anturajul clubului clujean spun că este vorba de un om de afaceri din afara României, care vrea să intre pe piața românească și a mai încercat să preia echipe din liga secundă.

Varianta 2: Consiliul Local preia o parte din acțiuni

Următoarele două variante vin din partea primarului Emil Boc. Acesta a ridicat problema echipei în ultima ședință de buget, din Consiliul Local. Boc le-a propus consilierilor o negociere cu actuala conducere a clubului, în ideea de implica mai serios Consiliul Local în acționariatul echipei, prin preluarea unui număr mai mare de acțiuni. Pentru asta, oficialitățile locale vor să convingă o parte din creditori să renunțe la datoriile pe care clubul le are față de ei.

„Vrem să vedem dacă în actuala formulă se poate gândi, regândi, cu acționariatul existent. Se încearcă o discuție cu toți creditorii existenți, dar trebuie să existe o deschidere din partea administratorului sau proprietarului. Să spună Suntem de acord să vindem pachetul acesta>>, în condițiile în care se poate regândi o parte din datoriile pe care le avem”, le-a spus Emil Boc consilierilor.

Varianta 3: Consiliul Local înființează o nouă echipă, în vară

A treia variantă, vine tot din partea lui Boc, dar ar fi cea mai „dureroasă” pentru suporterii Universității. Dacă negocierile dintre Consiliul Local și oficialii clubului clujean nu se ajunge la un consens, Primăria este decisă să retragă sigla și palmaresul echipei, în vară și să reface o nouă echipă, care să pornească din liga județeană. „În perioada următoare va trebui să tranșăm această situație, în urma discuției cu administratorul, mai există o șansă ca U Cluj să poată continua în formula actuală. Dacă toți vom ajunge la concluzia că nu este posibil trebuie luată decizia ca în luna mai sau iunie să retragem brandul Universitatea Cluj și începem o construcție curată, de la zero”, a spus Boc, în ședința Consiliului Local.

Greva s-a încheiat

Altfel, jucătorii din lotul Universității, care de sâmbătă nu au mai dorit să participe la amicalele echipei sau la antrenamente, s-au pregătit astăzi alături de Mihai Teja. Aceștia au decis să renunțe la grevă sau să continuie cu o altă formă de protest, încă de acum 3 zile, dar oficialii clubului i-au taxat și i-au trimis să se antreneze cu juniorii. Conflictul pare că s-a stins, cel puțin pentru moment.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă