Edilul din Tărlungeni, tranșant în privința drepturilor TV din Liga 2: „Dacă noi nu putem, să aranjeze Federația și să luăm și noi niște bani”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2014, 15:25 Seria 2
Edilul din Tărlungeni, tranșant în privința drepturilor TV din Liga 2:**

Unirea Tărlungeni este una dintre echipele din Liga 2 care au avut o evoluție surprinzătoare în această primă parte a sezonului. Clubul din micuța comună de lângă Brașov a câștigat în 14 etape mai multe puncte decât au formațiile din orașe mult mai importante și cu tradiție în sport ca Râmnicu Vâlcea, Satu Mare sau Oradea. Cu un meci mai puțin, Unirea a adunat 22 de puncte, cu două, respectiv patru, în minus față de următoarele trei echipe clasate mai sus în clasament.

Primarul Tărlungeniului și totodată președinte de onoare al Unirii, Iosif Kiss, a spus sâmbătă, la Sport Total FM, că formația pe care o susține financiar are unul dintre cele mai mici bugete din Liga 2. Cu toate acestea, edilul a explicat cum de jucătorii antrenați de Dan Bona au rămas la acest club și au rezultate apreciate.

„Bani nu prea sunt la echipă, dar noi suntem o echipă modestă și încercăm să ținem băieții aproape și este lucru mare că ei rămân aproape. Au ajuns la concluzia că, decât să meargă la o echipă unde li se promit 3.000 de euro și nu primesc nimic, mai bine să stea unde au 500 de euro, dar îi primesc sigur.

Noi suntem societate non profit și am putea cere bani din partea primăriilor. Societăți comerciale nu vor veni să sponsorizeze pentru că situația este grea. Problema este că nici economia nu merge cum trebuie. Fiecare încearcă să plătească dările către stat, care sunt destul de mari”, a spus Kiss la radio.

Omul politic speră ca într-un final să se rezolve problemele cu vânzarea drepturilor TV, fie prin LPF2, fie prin FRF. „Aștept să ne întâlnim și să transăm situația drepturilor TV. Eu nu am participat la întâlniri pentru că aș fi fost mai tranșant. Eu aș fi spus că, dacă nu se rezolvă patru etape, nu jucăm. Să vedem ce se întâmplă. Dacă noi nu putem, să aranjeze Federația și să luăm și noi niște bani pentru că sunt meciuri interesante”, a mai spus primarul Tărlungeniului în emisiunea „Fotbal ala matineu”.

Unirea Tărlungeni a încheiat prima parte a sezonului din Liga 2 cu o performanță notabilă. Este neînvinsă pe teren propriu în acest campionat.

Marius ANGHEL 28 Dec. 2014, 15:25 Seria 2
Pe aceeași temă