Edi Iordănescu: „Cel mai tânăr lot vrem să devină și cel mai valoros”

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 16:02 Seria 2
Edi Iordănescu:** „Cel mai tânăr lot vrem să devină și cel mai valoros

Înaintea partidei din prima etapă dintre ASA Târgu-Mureș și Metalul Reșița, la conferința de presă, antrenorul mureșenilor a afirmat că își pune mari speranțe în tânăra echipă pe banca tehnică se află din această vară.

„Sunt mulțumit de felul în care au răspuns băieții la solicitările mele în cele aproape două luni de când lucrăm împreună. Sunt foarte receptivi, dar trebuie să ținem cont și de tinerețea lotului, a cărei medie de vârstă este în jur de 23 de ani. Târgu-Mureșul are cel mai tânăr lot din istoria sa și mi-aș dori ca în scurt timp să devină și cel mai valoros. Întâlnim sâmbătă o echipă bună, cu un antrenor ambițios și experimentat, cu activitate chiar în prima ligă. De partea noastră se află dorința de afirmare a tinerilor jucători. Am mai spus, am ales acest oraș pentru condițiile pe care le-am găsit la acest club și sprijinul pe care îl are echipa din partea celor din jurul ei. Se ține cont de toate aspectele, începând cu infrastructura pe care nu am întâlnit-o la multe cluburi. Dacă vor rezultate, jucătorii vor trebui să răspundă ca atare prin felul în care vor trata pregătirile, meciurile și chiar viața extrasportivă”, a afirmat Edi Iordănescu.

Apel la suporteri

Tehnicianul este totodată conștient de eventualele probleme pe care le poate întâmpina în cazul în care dorința de afirmare a tinerilor jucători poate întâmpina greutăți în privința constanței. „Faptul că lotul este atât de tânăr poate fi și un dezavantaj. Ne putem aștepta la evoluții cu mari fluctuații. Noi vom încerca să obținem maximum posibil din fiecare meci, dar cer în mod special suporterilor să fie alături de echipă, s-o încurajeze și să aibă răbdare cu jucătorii”, a completat tehnicianul.

Ultimele mutări din lot

La conferința de presă, directorul clubului, Daniel Stanciu a anunțat că, odată cu venirea lui Vasile Buhăescu și Walter Heil s-a renunțat de comun acord la serviciile georgianului Alaverdashvili, care avea probleme cu actele și la fundașul Costinel Gugu, care va fi împrumutat.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 16:02 Seria 2
Pe aceeași temă