Dumitru Marcu: „Craiova trebuie să revină în Liga I”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2014, 14:26 Seria 2
Dumitru Marcu:**

Campion cu Universitatea Craiova în 1974, Dumitru Marcu își aduce aminte cu plăcere de vremurile trecute și speră ca, în curând, să vadă din nou în Bănie fotbalul-spectacol, speranțele sale fiind legate acum de CSU, regretând retragerea celor de la FCU.

„Au trecut 40 de ani de la primul titlu de campionă… Ce vremuri frumoase au fost! Am muncit mult pentru acea performanță, dar a meritat. Ne oprea lumea pe stradă și ne felicita, iar înaintea meciurilor era o atmosferă de sărbătoare. Asta a fost atunci. Din păcate, acum suntem în Liga a II-a și din două echipe am rămas cu una. Eu cred în CSU, are un lot valoros, are bani și din câte am văzut este seriozitate acolo. Craiova trebuie să revină în Liga I, iar din punct de vedere fotbalistic nu cred că CSU va avea probleme. Ocupă primul loc în clasamentul regulat, primul loc în play-off, deci au șanse mari să revină pe prima scenă a țării. La acte nu știu, nu mă pronunț. Eu zic că au dreptate, pentru că noi, spre exemplu, când am câștigat titlul în 1974 am jucat sub denumirea de CSU, însă nu știu ce a mai fost pe parcurs”, a spus „Motoreta”.

„Mie mi-ar fi plăcut să fi continuat și FCU competiția, dar datoriile și prostul management dus de Adrian Mititelu au condus la situația actuală. Incriminează FRF-ul, autoritățile, dar el este primul vinovat de ceea ce s-a întâmplat acum cu echipa. Ar fi fost bine să fi avut două echipe, una să fi promovat, cealaltă să stea în B, dar e greu fără bani”, a completat Dumitru Marcu.

„Târgu Mureș și CSU sunt favorite la promovare”

Întrebat cum vede întâlnirea de sâmbătă, dintre CSM Râmnicu Vâlcea și CSU Craiova, Dumitru Marcu a spus că gruparea din Bănie se poate impune în derbi, punctând că este bucuros de faptul în play-off se regăsesc trei formații din Oltenia.

„Cunosc bine eșalonul secund, chiar dacă am fost observator mai mult la Liga I acum. Vâlcea – CSU este un meci foarte important, cele două echipe sunt destul de echilibrate valoric, dar mie îmi place să cred că este mai bună Craiova și că se va impune. În play-off nu cred că vor fi răsturnări de situație, Târgu Mureș și CSU sunt favorite la promovare. Eu mă bucur că Oltenia are trei echipe în această bătălie a promovării, atât CSM Vâlcea, cât și FC Olt Slatina, dovedind că au valoare și pot pune probleme oricui. Sper ca anul viitor să se regăsescă și Craiova în prima ligă, pentru că m-am săturat să văd echipe fără tradiție, din nu știu ce orășel, cum fac figurație în Liga I”, a încheiat Dumitru Marcu.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 01 Apr. 2014, 14:26 Seria 2
Pe aceeași temă