Dragomir a luat mită de la Iancu pentru a o ajuta pe Poli să ia licența!

Publicat: 01 Nov. 2011, 11:33 Actualizat: 01 Nov. 2011, 12:09 Seria 2
Dragomir a luat mită de la Iancu  pentru a o ajuta pe Poli să ia licența!

Se strânge lațul în jurul lui Dumitru Dragomir, acuzat de luare de mită conform unui document atașat la dosarul „Țerbea-Avram”. Conform unui proces verbal întocmit la sfârșitul luinii iunie de procurorul Lucian Papici, unul dintre procurorii șefi-adjuncți, președintele LPF i-a cerut lui Marian Iancu sume de bani pentru a-l ajuta să obțină licența pentru clubul Poli Timișoara.

Din procesul verbal reiese că Marian Iancu a dat curs cererii lui Dragomir, însă Poli Timișoara n-a mai obținut licența din cauza opoziției lui Mircea Sandu, președintele FRF fiind în război deschis cu patronul lui Poli Timișoara.

Redăm integral procesul verbal întocmit în 23-26 iunie de procurorul Lucian Papici, șeful DNA

„Din datele și informațiile deținute la nivelul secției de combatere a corupției, din cadrul DNA, rezultă că președintele LPF, Dumitru Dragomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afacerim Marian Iancu, președintele clubului FC Timișoara, pentru a-și trafica influența în fața Comitetului Executiv al FRF, în vederea licențierii clubului de fotbal mai sus menționat.

În acest sens, Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga I de a participa la o Adunare Generală a Ligii, depune demersuri pentru a obține votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licențiere în vederea avantajării clubului FC Timișoara.

Întru-cât informativ s-a stabilit că în ultimele săptămâni Dumitru Dragomir a făcut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, președintele FRF, pentru ca acesta să ia în discuție licențierea Timișoarei în CEx a FRF, lovindu-se de refuzul celui din urmă, care în concret nu a validat ședința CEx și a declinat cazul Timișoarei către TAS, Dumitru Dragomir l-a amenințat pe Mircea Sandu că o să facă dezvăluiri compromițătoare despre acesta.

În altă ordine de idei, același președinte LPF solicită sume de bani (comision / mită) președinților cluburilor de fotbal din România în legătură cu vânzarea drepturilor TV.

Așa fiind, întru-cât sunt dat și indicii ale săvârșirii bilaterale de dare și luare mită, prevăzute de Art. 254 și Art. 255 Cod Penal, de către numiții Dumitru Dragomir și Marian Iancu, în temeiul prevederilor Art. 221, alin. 1 CPP, am încheiat prezentul proces verbal care va face parte integrantă în dosarul cauzei

Procuror-Șef Lucian Papici”

Publicat: 01 Nov. 2011, 11:33 Actualizat: 01 Nov. 2011, 12:09 Seria 2
Pe aceeași temă