Juristul ”FC U Craiova” face acuzații grave după condamnarea lui Adrian Mititelu: ”Domnii Rotaru și Budă au cerut-o și a fost pusă în executare!” Moise, pus la punct de Dumitru Dragomir

Autori: Alin GRIGORE, Andreea VISU Publicat: 06 Nov. 2020, 13:35 Diverse
Juristul ”FC U Craiova” face acuzații grave după condamnarea lui Adrian Mititelu: ”Domnii Rotaru și Budă au cerut-o și a fost pusă în executare!” Moise, pus la punct de Dumitru Dragomir

Adrian Mititelu, finanțatorul ”FC U” Craiova, liderul Ligii 2 după zece etape, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, însă juristul clubului oltean vine cu acuzații grave împotriva celor care au dictat această sentință.

Joi seară, la aproximativ o oră după pronunțarea sentinței de către instanță, Adrian Mititelu a fost ridicat de acasă de către polițiști pentru a fi dus la penitenciar.

Juristul ”FC U” Craiova, acuzații grave după condamnarea lui Adrian Mititelu

Mircea Moise, juristul ”FC U” Craiova, a sărit în apărarea lui Adrian Mititelu și a făcut acuzații la adresa lui Mihai Rotaru, patronul CS U Craiova, și a jucdecătorului Marian Budă, pe care îi acuză de complot și de corupție.

„Domnii Rotaru și Budă pot explica de ce Adrian Mititelu a fost condamnat. Ei sunt cei doi care au decis această condamnare. Ei au cerut-o și a fost pusă în executare de doi magistrați de la Curtea de Apel Craiova, unul dintre ei, acum doua zile s-a pensionat.

Acel sechestru invocat nu e legal, nu produce consecințe juridice pentru că insolvența le interzice să facă ceea ce au făcut. Ori la București s-a greșit când Sandu și Dragomir au fost achitați, ori la Craiova au greșit când l-au condamnat pe Mititelu.

Gruparea infracțională este foarte bine organizată. Au hotărât ca în aceeași zi să se dea o soluție și pe fondul cauzei în procesul cu palmaresul. Cine trebuia să facă asta? Un magistrat care de mult timp se află în raporturi contractuale, chiar dare și luare de mită, cu Rotaru, din 2012. În anul 2012, Rotaru avea ca atribuție să racoleze magistrați, judecători, procurori pentru a ajuta gruparea infracțională să ființeze până azi.

Există contract între Budă și Rotaru prin care Budă, prin copiii lui, cumpăra terenuri de la o firma a lui Rotaru, cu bani cash. Firma spune că a primit banii în aceeași zi, în condițiile în care limita de plată era depășită.

Budă a promis unor magistrați, care l-au ajutat, că îi promovează de la Tribunal la Curtea de Apel, că îi pune la conducere în anumite instanțe sau să execute solicitarile lui Rotaru în mod direct. Și-a ascuns relația de prietenie cu Rotaru, doar că sunt oameni care vor depune mărturie că i-au văzut la masă împreună, că au negociat acte de vânzare cumpărare chiar la domnul Budă acasă.

A doua execuție nu au reușit să o ducă la capăt. Domnul Budă i-a apărat pe cei care-i dădeau solute, i-a promovat. Sunt convins că vor aparea sume. Nu vorbim de hectare de teren, ci bani prin bancă, cu care a fost finanțată această grupare.

Câte Universități sunt? Multe. Un magistrat, ulterior promovat la Curtea de Apel, a stabilit că o persoană juridică din Craiova e proprietara numelui de Universitatea și a împroprietărit acea persoană și cu numele de Universitatea Craiova. Există o persoană proprietară a acestui nume.

Cu ajutorul acestui domn Budă și grupării dumnealui, după ce au obținut această împroprietărire ilegală, au înregistrat 21 de nume și însemne, marea parte în proprietatea domnului Rotaru. Întâmplător? Rotaru are societate care desfășoară activitatea în agricultură. A cumpărat multe terenuri agricole. Societatea lui nu a vândut terenuri decât domnului Budă, prin intermediul celor doi copii. Vom afla dacă au fost vândute sau vorbim de mită. Din documente rezultă că au fost plătite cu bani cash, dar copiii domnului Budă nu erau salariați la acea dată, nu aveau de unde să aibă bani la acea vreme.

Magistratii nu vând dreptatea, ci trebuie să respecte legea. Hotii au fost achitați, iar păgubitul trimis la închisoare. Procurorul care l-a trimis în judecată pe Mititelu a dispus clasarea în dosarul cu Pițurcă. În primă instanță, nu numai că s-a dispus achitarea, dar Mititelu nu a avut nici judecata în fond. S-a considerat că atât timp cât nu avem sechestru ilegal aplicat nu există motivul infracțiunii”, a spus Mircea Moise, juristul ”FC U” Craiova, la Radio Sport 1.

Dumitru Dragomir, despre arestarea lui Mititelu: ”Nu el trebuia să ia condamnarea asta, ci Moise, juristul. L-a împins la toate prostiile”

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit, la rândul său, despre condamndarea lui Adrian Mititelu. Acesta nu îl consideră nevinovat pe finanțatorul ”FC U”, însă dă vina pe juristul Mircea Moise, care ar sta la baza conflictelor în care s-a implicat patronul clubului oltean.

„Mie îmi pare rău de el, să fiu sincer. Nu el trebuia să ia condamnarea asta, ci Moise, juristul care l-a băgat în toate prostiile. Nu trebuia să îl bage în toate prostiile. (n.r. – Adică e arestat pe nedrept?) Eh, e arestat pe nedrept pe dracu’! Dar nu e singurul vinovat. E un jurist care l-a împins la toate prostiile.

Mititelu e un zero, mă, oameni buni! Nu a făcut nimic bun, a distrus totul în jurul lui. A escrocat niște bătrâni, le-a luat pământurile și le-a vândut scump. Hai, domne, lăsați-mă, dracu’, cine câștigă din brutărie? Dar, încă o dată spun, îmi pare rău că e la pușcărie. Nici dușmanii dușmanilor mei nu vreau să ajungă la pușcărie”, a spus Dumitru Dragomir, la ProSport LIVE.

Autori: Alin GRIGORE, Andreea VISU Publicat: 06 Nov. 2020, 13:35 Diverse
Pe aceeași temă