Dintre echipele arădene, doar Pâncota salută decizia FRF de amânare a etapei. „Jucătorii sunt debusolați, nu puteau intra pe teren”

Marius ANGHEL 07 May. 2016, 14:40 Seria 2
Dintre echipele arădene, doar Pâncota salută decizia FRF de amânare a etapei.**

Deși e singura formație care s-a deplasat pentru etapa din weekend și încă a făcut-o destul de departe, la Brașov, pentru meciul cu Tărlungeniul, Șoimii Pâncota e de acord întru totul cu amânarea dictată de FRF după decesul tragic al dinamovistului Patrick Ekeng. În schimb, UTA și Ineul, deși regretă disparția fotbalistului și-și manifestă compasiunea față de familie și cunoscuți, consideră că ar fi trebuit să se joace astăzi.

Grădinariu: „Suntem dezavantajați și aveam pregătit un moment special pentru nea” Gigi Domide”

Sigur, utiștii sunt solidari cu colegii de la Dinamo și trimit cele mai sincere gânduri spre familia îndoliată, dar prin vocea directorului general al clubului susțin că decizia FRF e nepotrivită. „Înainte de toate, regretele noastre se îndreaptă spre clubul Dinamo, iar familiei jucătorului îi transmitem cele mai sincere condoleanțe. E o tragedie ceea ce s-a întâmplat aseară, dar, până la urmă, credem că intrând pe teren am fi putut da o palmă acestei sorți crude. Dacă vorbim strict despre contextul în care vine această amânare, clubul UTA se consideră dezavantajat. Eram pregătiți să facem un meci bun și să trecem pe primul loc, cel puțin până mâine la derby-ul dintre Chindia și Mediaș. Acum, se va mai introduce o intermediară spre finalul campionatului, de parcă programul nu era și așa aglomerat. Așteptăm să vedem data aleasă de Federație, dar noi credem că va fi în săptămâna premergătoare jocului de la Brașov. Vă dați seama ce consum de energie va fi, iar dacă mai trebuie să joci și 4 meciuri suplimentare la baraj. Mai era și aniversarea unuia dintre cei mai mari fotbaliști ai clubului nostru, aveam pregătit un moment special pentru nea Gigi Domide, dar mergem mai departe cu evenimentul de la Sala Ferdinand a Primăriei”, a spus Codru Grădinariu.

Chiar la ora meciului, Roland Nagy și colaboratorii săi au condus un antrenament, la care au asistat pentru puține minute și cei de la FCM Baia Mare. Moroșenii au trecut pe la „Motorul” în drumul lor spre casă, declarându-se și ei dezamăgiți că nu s-a jucat în această dimineață. Pe cale de consecință, dacă nu cumva etapa se va recupera chiar la mijlocul săptămânii viitoare, UTA va trebui să joace fără Sorin Strătilă derby-ul de la Mediaș.

Piroș: „Nu se putea juca fotbal azi!”

Deși echipa sa va trebui să mai parcurgă odată cei 450 de kilometri până la Tărlungeni, Pavel Piroș e de părere că Federația a luat o decizie înțeleaptă amânând etapa din weekend. „Sigur, ca suporter dinamovist, sunt și mai afectat de această tragedie, mai ales că acest club a mai trecut odată prin așa ceva la dispariția lui Cătălin Hâldan. Sperăm ca măcar de această dată să aflăm cauzele tragediei, iar dacă există vinovați să plătească. Salutăm decizia FRF, căci nu se putea juca fotbal azi! Am discutat cu jucătorii mei, erau debusolați, ar fi intrat cu frică pe teren și cred că e valabil și pentru jucătorii altor echipe. Când îți moare un coleg de serviciu tu mai dai același randament la locul de muncă? Cel puțin în primele zile te uiți mereu la acel scaun gol și te întrebi de ce a trebuit să fie așa. Prin urmare, chiar dacă se aglomerează programul și sunt formații, ca și Pîncota – de altfel, care s-a deplasat sute de kilometri pentru meciuri, sunt total de acord cu Federația. Cu atât mai mult cu cât aceasta a decis să achite cheltuielile de deplasare. Dumnezeu să-l odihnească pe Patrick și să-i mângâie familia în aceste momente grele”, au fost cuvintele președintelui „șoimilor”.

Palade: „Respectăm durerea lui Dinamo și a familiei lui Ekeng, dar ar fi trebuit să se joace…”

…susține și președintele lui CS Ineu. Zărăndanii ar fi trebuit să o găzduiască pe ASU Poli  în această seară, în cadrul etapei a 26-a a Ligii a 3-a, dar partida a fost și ea amânată. „Regretăm dispariția unui fotbalist tânăr, de valoare și transmitem sincere condoleanțe familiei, dar eu zi că se putea juca. Așa, mai apare o intermediară căreia nu-i vedem rostul și care aglomerează și mai mult programul echipelor. După părerea mea, de acum Federația va obliga toate cluburile să aibă la stadion o Ambulanță dotată cu defibrilator și medici specializați în intervenții rapide, de genul celor care ar fi putut salva viața jucătorului lui Dinamo”, a punctat Adrian Palade.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 07 May. 2016, 14:40 Seria 2
Pe aceeași temă