Derby-ul suferinței pe Crișul Repede: „Să ne astâmpărăm foamea de puncte”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2014, 18:09 Seria 2
Derby-ul suferinței pe Crișul Repede:**

Două dintre echipele din subsolul clasamentului seriei de Vest a ligii secunde își dau întâlnire în etapa a 3-a a returului. Ambele își leagă mari speranțe de acest meci, mai ales că vacanța se apropie cu pași repezi, iar o victorie sâmbătă, coroborată cu alte rezultate pozitive în următoarele două runde, ar mai liniști apele.

FC Bihor a strâns cu un punct mai mult decât advesarul de sâmbătă dimineața, pe care – însă – l-a încurcat în tur cu un 1-1 în Podgorie. Acum rezultatul de egalitate nu mai pare să avantajeze pe niciuna dintre combatante sau în orice caz nu formația gazdă. „Suntem în fața unui meci important, ca de fapt și celelalte jocuri de până acum. Întâlnim un adversar în mare criză de puncte. Vom depune toate eforturile să câștigăm acest meci și să ieșim învingători. Am mare încredere în jucătorii mei, care, sunt convins că la ora meciului vor da totul pe teren pentru a ne îndeplini obiectivul acestui joc. Fac un apel la toți iubitorii de fotbal să susțină această echipă, să vină sâmbătă la meci în număr cât mai mare, fiindcă avem nevoie de susținerea și aportul lor moral în tribună”, a spus Călin Cheregi.

Tânărul antrenor al orădenilor i-a văzut pe „șoimi” la lucru chiar în turul campionatului, când era „secundul” lui Sandu Pelci, căruia i-a luat locul pe banca tehnică de câteva săptămâni. „Pâncota mi se pare o echipă echilibrată în toate compartimentele, cu destui jucători care au rutina ligii secunde. La capitolul experiență este peste noi, dar sper și cred că acest lucru nu va conta prea mult sâmbătă. Îi tratăm cu respect și seriozitate, la fel  cum – probabil – vor face și ei”, a adăugat Cheregi, care a confirmat indisponibilitatea arădeanului Pascariu.

După remiza cu Metalul Reșița, conducerea pâncotană a impus un obiectiv de final de an echipei, care trebuie să ia cel puțin 7 puncte din 9. Prin urmare, Polgar et. comp. Nu au voie să piardă la Oradea și chiar sunt obligați să câștige din moment ce disputele cu Olimpia Satu Mare și FC Olt sunt considerate, cel puțin pe hârtie, mai complicate. „Suntem datori să răspundem cerințelor conducătorilor și implicit să ne astâmpărăm foamea de puncte. Bihorul e în postura noastră, așa că partida se transformă într-un derby al suferinței, din fiecare vrea să scoată maxim. Am vorbit toată săptămână cu băieții despre importanța acestui meci, eu zic că am făcut și antrenamentele adecvate, sperăm să ne apropiem victoria și să ne îndepărtăm puțin de echipele de pe ultimele locuri”, spune Dan Cuedan.

Antrenorul „alb-negrilor” consideră că Bihorul, din postura echipei ahtiate după puncte, va fi foarte periculoasă, cu o mențiune specială – poate – pentru Zsombor Lukacs.

„Cred că participarea la acțiunea echipei naționale de tineret de la mijlocul săptămânii  e un imbold pentru el. E un tânăr atacant de mare perspectivă, sper însă să nu confirme chiar împotriva noastră”, a adăugat tehnicianul „șoimilor”, care mai știe că bihorenii nu au abordat deplasarea de la Câmpina chiar cu formula standard, în intenția de a-și menaja unii fotbaliști pentru meciul de sâmbătă. Rusu rămâne singura indisponibilitate certă a Pîncotei pentru meciul din orașul de pe Crișul Repede.

Formații probabile:

FC Bihor: Fildan – Mihuț, Letan, Fl. Lazăr, Pop – Cip. Străuț, M. Stancu – D. Nichita, Sorian, Z. Lukacs – Cigan.
Pâncota: Irimia – Maghici, Lengyel, Lung, Siminic – Gîlcă, Suciu, Polgar, Bulzan – Cuedan – A. Mihai.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Nov. 2014, 18:09 Seria 2
Pe aceeași temă