Derby-ul Craiovei, cu porțile închise?

Marius ANGHEL 08 Nov. 2013, 12:35 Seria 2
Derby-ul Craiovei,** cu porțile închise?

Oficialii de la CSU se tem că echipa lui Mititelu va avea o susținere masivă la meciul direct și vor ca partida să se dispute fără spectatori.

Șefii de la CSU sunt bănuiți că ar fi premeditat posibila suspendare a terenului.

Săptămâna viitoare se joacă cel mai interesant meci din Seria a II-a a ligii secunde, CSU Craiova – FCU Craiova. În tur, scorul a fost egal, 0-0, cu mențiunea că partida s-a disputat la Turnu Severin și a adunat în tribune circa 8.500 de fani. De data asta, derby-ul ar trebui să aibă loc pe „Ion Oblemenco”, stadion revendicat de ambele echipe, dar de care se bucură doar trupa Primăriei.

Se pare că oficialii de la CSU și-ar dori ca meciul să se joace fără spectatori, pentru că se tem că echipa patronată de Adrian Mititelu va avea de partea sa majoritatea fanilor de pe „Ion Oblemenco”.

La partida cu CSM Râmnicu-Vâlcea (3‑1) au fost prezenți aproximativ 1.000 de spectatori. Curios pentru o asistență destul de mică, la golul trei înscris de Curelea, au aterizat pe teren două fumigene. Observatorul meciului, Gheorghe Cristoloveanu, a notat în raport incidentul.

Pentru cele două petarde aruncate în spațiul joc, CSU Craiova riscă să joace următorul meci de pe teren propiu cu porțile închise. Adică fix returul partidei cu rivala din oraș, FCU Craiova.

Întrebat despre torțele aruncate de suporteri în teren, Pavel Badea, managerul general al echipei CS U Craiova a spus: „N-am văzut acele torțe. Eu cred că vom juca pe Ion Oblemenco cu FCU, unde vor fi foarte mulți oameni, iar cei care vor veni la acel meci vor vedea un spectacol frumos în care cel mai bun va câștiga”.

Pavel Badea a dezmințit zvonurile potrivit cărora CS Universitatea nu dorește să joace meciul cu FCU cu spectatori: „Există în Craiova multe discuții din partea binevoitorilor, cu ghilimele de rigoare, care spun că nu am dori să jucăm pe Oblemenco meciul cu FCU. Nu este nimic adevărat, sunt informații tendențioase. Obiectivul nostru este să jucăm toate meciurile cu spectatori pe Oblemenco și să le arătăm craiovenilor că am înjghebat un grup puternic, serios, care își dorește să câștige încrederea craiovenilor și toate meciurile pe teren”.

După meciul cu Vâlcea, tehnicianul Craiovei a vorbit și despre partida cu FCU: „Meciul cu FCU este un examen bun pentru noi pentru a le demonstra craiovenilor că suntem o echipă cu un proiect serios, cu continuitate și profesionalism. Nu pot obliga pe nimeni să treacă de o parte sau alta, dar timpul va demonstra că noi suntem câștigători”.

Echipa patronată de Adrian Mititelu, FCU Craiova, va disputa meciul cu ASA Târgu Mureș la Petroșani, deși inițial partida treabuia să se joace la Roșiorii de Vede.

Articol scris de Victor STOICESCU

Marius ANGHEL 08 Nov. 2013, 12:35 Seria 2
Pe aceeași temă