Deces la 90 de ani?

29 Mar. 2012, 13:14 Seria 2
Deces** la 90 de ani?

Mai bine de trei luni, Poli a fost victima unei comunicări defectuoase între actualul patronat, care a scos-o la vânzare, și autoritățile locale și județene, care s-au prefăcut că o cumpără. Timpul a expirat, iar clubul înființat în 4 decembrie 1921 se pregătește să moară în aprilie 2012.

Consiliul Județean s-a angajat să preia acțiunile clubului. Condiția era ca Marian Iancu să dovedească, până ieri la ora 12:00, că Poli nu mai are datorii la stat. Patronul alb-violeților spune că a inclus această dovadă în caietul de licențiere depus la FRF, dar nu le-a trimis-o și celor de la CJT. Pe biroul lui Ostaficiuc a ajuns doar contractul de cedare a acțiunilor, care urma să fie votat astăzi de consilierii județeni. În plus, contractul propus de Iancu are câteva condiții în plus față de discuțiile care au existat până ieri între cele două părți. „Am primit o promisiune bilaterală de vânzare – cumpărare de acțiuni. Și nu am ce să fac cu ea. Mâine (n.r. – astăzi) în plen nu se votează nimic” , a fost reacția lui Constantin Ostaficiuc, președintele CJ Timiș. Preluarea acțiunilor de către puterea locală era ultima șansă pentru Poli de a primi licența. Asta pentru că noii acționari erau obligați să plătească până mâine datoriile de circa două milioane de euro pentru ca echipa să joace în prima ligă în viitorul sezon.

Meciul cu FC Olt ar putea fi ultimul

Ratarea licenței nu este însă cel mai mare necaz al timișorenilor. Datoriile către Slovan Liberec (650.000 de euro) și Banik Ostrava (250.000 de euro) atrag după ele, în caz de neplată, depunctarea echipei peste 40 de zile și, mai apoi, excluderea din campionat. Dar Iancu spune că va grăbi sfârșitul. „Noi, acționarii, considerăm aventura noastră în fotbal încheiată. Dacă nu se va vota mâine (n.r. – astăzi), se trag obloanele. Clubul intră în lichidare, sub incidența legii falimentului. Vom cere insolvența”, a spus Iancu.

Dacă nu se întâmplă vreo minune peste noapte, Poli Timișoara va juca ultimul meci oficial sâmbătă, ora 11:00, în deplasare, cu FC Olt.


Noi am vrut să închidem clubul anul trecut, în septembrie, dar autoritățile ne-au rugat să rămânem, că vor lua ele clubul
Marian Iancu, președinte CA Poli Timișoara


Jucători de 7,8 milioane de euro pleacă liberi!

Valoarea totală a lotului antrenat de Valentin Velcea este de 7,8 milioane de euro, conform transfermarkt.de. În ciuda valorii jucătorilor, Iancu spune că nu va mai ține clubul în viață până la vară, când jucătorii ar putea fi vânduți. Astfel, dacă Poli se va desființa, fotbaliștii vor deveni liberi de contract.

Articol scris de Radu FAUR

29 Mar. 2012, 13:14 Seria 2
Pe aceeași temă