Dan Alexa, cu un ochi în pepiniera lui ACS Poli. Încă trei juniori se pregătesc alături de viitorii campioni

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 29 Apr. 2015, 12:57 Seria 2
Dan Alexa, cu un ochi în pepiniera lui ACS Poli.** Încă trei juniori se pregătesc alături de viitorii campioni

Antrenorul liderului play-off-ului din Seria a II-a și-a atras critici că nu mizează mai mult pe tinerii timișoreni, dar rămâne în continuare atent la juniorii clubului. În această săptămână, sub comanda lui Dan Alexa se pregătesc nu mai puțin de trei nume noi din cadrul „Centrului”. Mijlocașii Lucian Oprea și Marius Marin (mijlocași), precum și atacantul Răzvan Rus s-au alăturat lui Fridrich și Motreanu, puști aflați încă din iarnă în programul seniorilor.

Dacă Vlad Dragomir a ieșit din circuitul primei formații bănățene prin „afacerea Arsenal”, alți juniori așteaptă să se remarce la ACS Poli. Totuși, „Chirurgul” nu a mizat pe aceștia până acum în Liga 2. Timișorenii se laudă an de an cu performanțe la copii și juniori, dar prea puțini tineri primesc, în general în România, șansa unui debut timpuriu la echipa principală. Deși sunt prezențe constante la loturile naționale de juniori, trimiterea lor în „luptă” la club se face de obicei dintr-o constrângere sau când nu există o miză importantă.

ACS Poli, aproape promovată și matematic, va întâlni sâmbătă, de la ora 11:00, pe Metalul Reșița (locul 2) pe teren propriu, în runda a 5-a a play-off-ului Seriei a II-a. Timișorenii nu vor putea miza pe Cristian Melinte, eliminat la Slatina, în schimb îl vor avea apt pe Pedro Henrique, revenit din suspendare.

ACS Poli și LPS Banatul, la turneele zonale ale juniorilor mari, în estul țării

De altfel și în acest an Timișoara arată că are încă destulă calitate la nivel juvenil. Principalele centre din oraș își trimit echipele în lupta pentru titlu an de an. La juniori A, câștigătoarea seriei a V-a, ACS Poli, respectiv locul 2, LPS Banatul, tocmai și-au aflat programul pentru faza zonală. Dacă în anii trecuți aceste turnee se desfășurau, așa cum spune și denumirea, „în zonă”, acum echipele vestice sunt nevoite să meargă tocmai în „Regat”.

ACS Poli merge la Chiajna, unde va întâlni CSU Craiova, FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj și Concordia. LPS Banatul are și ea parte de o deplasare „copioasă”, la Mioveni. CS-ul din localitate, FC Viitorul și FC Brașov vor fi adversarii „albaștrilor”. Turneele au loc în perioada 2-5 mai iar câștigătoarele obțin bilet pentru semifinale.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: acspoli.ro

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 29 Apr. 2015, 12:57 Seria 2
Pe aceeași temă