„Dacă Miron Cozma nu era arestat, Jiul era în cupele europene”

14 Dec. 2008, 11:46 Seria 2
„Dacă Miron Cozma nu era arestat, Jiul era în cupele europene

Daniel Huza, antrenor la grupele de juniori din cadrul clubului Jiul a  abandonat cariera de jucător pentru a merge la muncă în Spania, unde a fost și pe post de bodyguard. A revenit după un timp în țară, tot la Jiul, dar într-o altă funcție, cea de antrenor.

 

Huza nu poate uita ce fotbal se practica pe vremea când el era la Jiul, iar președinte era Miron Cozma.

 

„Am  numai amintiri plăcute din perioada aceea. Miron Cozma era  în primul rând un om de cuvânt, dacă spunea ceva așa rămânea. Erau alte vremuri, dar eu cred că dacă nu ar fi avut problemele pe care le-a avut Jiul putea  să ajungă chiar în cupele europene”, declară cel care a îmbrăcat pe rând tricoul echipelor: Jiul, Retezatul Hațeg, CSM Reșița, FC Bihor, CSM Râmnicu Vâlcea, Farul Constanța, Pandurii Tg Jiu, Minerul Lupeni, Minerul Motru, Senaco Novaci.

Huza spune că pentru el Miron Cozma va rămâne cel mai tare conducător de club pe care l-a avut vreodată. Tehnicianul juniorilor mai crede  că va veni și vremea când Jiul va juca din nou fotbalul spectacol.

 

”Damian Militaru și Daniel Timofte sunt doi antrenori ambițioși care nu fac lucrurile la întâmplare. Sunt sigur că nu vor avea pace până când Jiul nu va juca un fotbal de calitate. Când jucam eu la echipă fotbalul era și spectaculos dar era și un nivel tehnic mult mai ridicat decât acum”, își aduce aminte jucătorul care a adunat 100 de partide în Liga l și a reușit 15 goluri din postura de fundaș.

 

” La noi la meciuri mai slab cotate veneau câte 15.000 de spectatori, iar în deplasare nu erau sub 400 de suporteri. Când jucam cu echipe tari veneau oameni din alte județe să ne vadă Se juca cu un stadion arhi plin: 20.000 de fani. Acum la meciurile  Jiului pe lângă rudele și prietenele fotbaliștilor mai e staff -ul administrativ, 4 câini si două  pisici”, spune mai în glumă mai în serios fostul jucător.
 

 

„Acum sunt alte vremuri. Lumea e intoxicată cu fotbalul de bună calitate de la televizor și nu mai vine la noi la meciuri, cel puțin eu cred că acesta ar fi unul dintre motivele pentru care Jiul joacă cu stadionul aproape gol la ora actuală . Fotbalist adevărat te simți când vine lumea la stadion chiar dac uneori te înjura sau te aplaudă. Pe vremea mea când pierdeam un meci ne era rușine să ieșim pe stradă”, a declarat Huza.

 

 Daniel Huza nu exclude nici varianta de a antrena în liga  a doua și de ce nu chiar la Jiul.

 

„Drumul e lung dar cu răbdare și multă muncă sper să reușesc. Pentru mine ar fi un lucru extraordinar să pot antrena la divizia B. Cine știe poate într-o zi voi reuși la Jiul mi-aș dori pentru că am jucat 8 ani aici,dar drumul e lung și anevoios. Jiul are acum doi antrenori capabili: Timofte și Militaru  care au jucat la un nivel incredibil fotbal. Cei doi trebuie sprijiniți și sunt sigur că vor reuși  să aducă în scurt timp lumea la stadion prin jocul care îl va practica”, a spus Huza.
 

 

Articol scris de Loredana Juglea

 

14 Dec. 2008, 11:46 Seria 2
Pe aceeași temă