Ce preocupări are în penitenciar fostul om de fotbal Marian Iancu, patron la Poli Timișoara

Marius ANGHEL 25 Nov. 2019, 13:54 Diverse
Ce preocupări are în penitenciar fostul om de fotbal Marian Iancu,** patron la Poli Timișoara

Marian Iancu (54 de ani), fostul patron al clubului Poli Timișoara, se află după gratii după o sentință din 2014 a Curtei de Apel din București.

Din lumea fotbalului, greu încercată de decizii ale procurorilor, Iancu are cea mai dificilă pedeapsă, mai ales că sancțiunea primită vine ca urmare a evaziunii fiscale, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și spălare de bani.

Surse apropiate acestuia susțin că fostul șef al clubului de pe Bega, desființat între timp, nu dorește să muncească în penitenciar pentru a obține reducerea pedepsei, preferând să citească cât este ziua de lungă. Lângă patul lui, se află zeci de cărți, de toate felurile, de la istorie până la tratate economice sau literatură universală.

De asemenea, nu vrea nicio concesie, el susținând și acum, după cinci ani de la pronunțarea sentinței, că este nevinovat.

Marian Iancu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București în octombrie la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cunoscut ca „RAFO”.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au mărit, astfel, cu doi ani pedeapsa primită de Iancu, în urma judecării cauzei la Tribunalul București.

Între timp, după dispariția clubului deținut de Marian Iancu, la Timișoara au apărut ACS Poli și ASU Politehnica, dar există și Ripensia. ACS Poli, cât a fost finanțată de autoritățile locale, s-a lăfăit în bani și a jucat inclusiv în Liga 1, iar în acest moment se află în Liga 3, în insolvență, după două retrogradări consecutive. ASU Poli este clubul preluat de galeria vechii Politehnica și care are alături majoritatea suporterilor bănățeni, iar Liga 2, acolo unde joacă acum, pare competiția în care să se poată descurca decent cu banii de care beneficiază în acest moment. În schimb, Ripensia, la rândul ei, pare să aibă posibilități doar pentru a rezista în Liga 2.

 

Marius ANGHEL 25 Nov. 2019, 13:54 Diverse
Pe aceeași temă