„Dacă-l aduceam pe Cârțu de la începutul campionatului, promovam”

19 Jul. 2012, 14:55 Seria 2

După doi ani petrecuți la Slatina, Jane Nițulescu s-a despărțit de Alro, lăsând în urmă un mandat de două sezoane ce și-a pus amprenta asupra fotbalului slătinean.

Obișnuit să lucreze la o echipă mult mai mică, FC Caracal, unde el deținea controlul, Jane Nițulescu s-a lovit la Slatina de presiunea publicului și de un interes mult mai mare fața de un club care se străduia de ani de zile să promoveze în eșalonul secund. Echipa formată de Nițulescu a avut un parcurs bun în sezonul 2010-2011, fiind surpriza Seriei a II-a, însă lucrurile s-au schimbat radical în ediția 2011-2012, Alro fiind de nerecunoscut.
Nițulescu spune că diferența de formă dintre cele două sezoane a fost dată de entuziasm.

„Datorită entuziasmului, primul an a fost mai bun decât al doilea, iar conjunctural atunci puteam promova. În al doilea an, pe noi ne-a omorât debutul cu FC Olt, a venit meciul cu Timișoara în care nu am jucat slab, dar am pierdut. Cineva mi-a spus că fără antrenor nu poți face performanță”, a spus Nițulescu.

Acesta a vorbit și de reproșurile care i-au fost aduse. „Eu am încercat în acești doi ani să așez clubul pe baze solide, dar mi s-au adus acuze. Mi s-a reproșat că nu am promovat, deși eu am luat titlul și cupa cu Universitatea Craiova, chiar am fost decorat de președinte. Pe ce a fost nu dă nimeni doi bani! Timpul va da multe răspunsuri! Alro a însemnat o provocare pentru mine, pe care o puteam duce la îndeplinire dacă eram orientat către banca tehnică. Acesta este lucrul care mi-a lipsit. Dacă-l aducem pe Cârțu de la începutul campionatului, probabil, reușeam să promovăm. Mi s-a reproșat că aducerea lui Cârțu a fost cel mai prost lucru pe care l-am făcut”, a spus Nițulescu, care a vorbit și de momentele frumoase petrecute la gruparea aluministă.

„Au fost și momente frumoase, cu rezultate. Este o performanță că am reușit să ajungem în sferturi în Cupa României, iar dacă jucam la Slatina, probabil, învingeam și Dinamo, eram pe cai mari atunci”, a spus Nițulescu.

Sursa: Gazeta Nouă

19 Jul. 2012, 14:55 Seria 2
Pe aceeași temă