Călin Cojocaru, demis de la ACS Poli! Antrenorul nu și-a îndeplinit obiectivul și a fost îndepărtat după doar șapte etape

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Dec. 2018, 11:54 Campionat
Călin Cojocaru, demis de la ACS Poli!** Antrenorul nu și-a îndeplinit obiectivul și a fost îndepărtat după doar șapte etape

ACS Poli a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe ultimul loc, iar administratorul special Radu Birlică a tras linie după 21 de etape și a decis să facă noi schimbări drastice la echipă. Astfel, conducătorul fostei prim-divizionare a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că nu se va continua colaborarea cu antrenorul Călin Cojocaru.

Antrenorul secund, așa cum era trecut în acte, sub Ștefan Nanu, însă „principal” în practică, nu și-a începlinit obiectivul pus în contract în cele șapte etape în care a avut echipa pe mână. Acesta trebuia să acumuleze nouă puncte, însă a adunat doar cinci, astfel că i s-a arătat ușa.

„Mandatul lui Călin Cojocaru, ca secund și având puteri depline să conducă echipa și responsabilitatea jocurilor îi aparține, s-a încheiat neputând să facă obiectivul de 9 puncte. Stabilit la începutul venirii dânsului aici. S-a încheiat cu 31 decembrie. Domnul Ștefan Nanu va ocupa o funcție admininstrativă în cadrul clubului, urmând să aducem un antrenor principal și un antrenor secund care să încerce salvarea de la retrogradare. Suntem în discuții cu mai mulți antrenori. Sperăm ca în maximum zece zile să anunțăm numirea”, a spus Radu Birlică.

Călin Cojocaru a fost adus după etapa a 14-a de la Național Sebiș, unde era manager general.

Ieri, ACS Poli a jucat un amical cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, scor 0-0, iar Cojocaru nu avea habar ce-i pregătește Birlică. Antrenorul vorbea de planuri de viitor. „Scopul a fost să ne mai pregătim câteva zile, să vedem juniorii din propria pepinieră și cam atât. A fost un antrenament bun, cred că și pentru noi, și pentru adversar. Ne-am atins scopul, să facem un antrenament. În mare, am mai vrut să mai facem câteva antrenamente, dar după meciul de astăzi vom discuta și vedem care va fi programul. Am făcut un program, l-am comunicat conducerii, acum aștept să vedem ce se întâmplă”, a declarat Cojocaru.

ACS Poli ajunge astfel la a patra schimbare de antrenor în acest sezon. Până acum au condus: Ionel Ganea (etapele 1-3), interimarul Petre Vlătănescu (etapa 4), Ștefan Nanu (etapele 5-14) și Călin Cojocaru (etapele 15-21).

Ștefan Nanu, trecut în umbră după aducerea lui Cojocaru, va continua totuși la ACS Poli, acesta urmând să preia postul de team manager.

Rezultatele înregistrate de ACS Poli cu Călin Cojocaru antrenor:

ACS Poli – Aerostar Bacău  1-2
FC Argeș – ACS Poli 5-0
ACS Poli – Petrolul Ploiești 0-1
CS Mioveni – ACS Poli 1-1
ACS Poli – Daco Getica București 0-0
ACS Poli – SSC Farul Constanța  3-0
Dacia Unirea Brăila – ACS Poli 2-0

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 13 Dec. 2018, 11:54 Campionat
Pe aceeași temă