CUTREMURĂ‚TOR | Feussi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ekeng, îl plânge pe dinamovist. „Patrick e un leu, iar leii se trezesc mereu”

Marius ANGHEL 07 May. 2016, 20:55 Seria 2

Patrice Feussi ajungea în 2012 în fotbalul românesc la UTA. S-a impus repede pe banda dreaptă, fiind unul dintre cei mai importanți jucători pentru Adrian Falub. Tocmai de aceea, antrenorul clujean l-a avut apoi elev la ASA Târgu Mureș, iar acum la Concordia Chiajna.

„A dat totul fotbalului, iar fotbalul i-a luat totul”

Până în iarnă, Feussi a evoluat pentru Dinamo, iar la transferul său în „alb-verde” i-a cedat apartamentul lui Patrick Ekeng: „L-am lăsat în casa mea!”. Era compatriotul său, prietenul său, fratele său. Era un „leu” din Camerun, la fel ca și un alt dinamovist, Marcel Essombe. „Eram nedespărțiți în timpul liber, făceam aproape totul împreună. Fie singuri, fie împreună cu soțiile și copiii noștri. Îmi amintesc că Patrick și Marcel au fost în urmă cu 4-5 zile la mine, la Chiajna. Am mâncat, ne-am simțit bine și am programat vacanța de la vară, din Camerun. De fapt, știu că Patrick avea deja luat biletul de avion. Marcel e pur și simpul dărămât. Locuiau ușă în ușă, mergea la antrenament împreună, dar mi-este și mie foarte greu. Câteodată, când închid ochii, parcă îi văd zâmbetul timid. Era un băiat de foarte mult bun simț, care a dat totul fotbalului și fotbalul i-a luat totul. A căzut din picioare ca un erou din filme și s-a stins pe teren. Cred că mai auzea aplauzele și scandările suporterilor și cred că asta l-a mai liniștit puțin. Pentru asta a jucat mereu”, spune Feussi.

Lovitură la coaste cu Astra

Fundașul camerunez ne-a mai mărturisit că după precedentul meci jucat, cel cu Astra, Ekeng ar fi acuzat o mică accidentare. „Mi-a spus că a fost lovit cu genunchiul în coaste, dar astfel de lucruri ni se întâmplă mereu nouă, fotbaliștilor. A spus că și-a revenit în două-trei zile și era la dispoziția antrenorului pentru meciul de ieri. Nu s-a plâns niciodată de dureri la inimă sau nu a acuzat stări de rău ce să ne dea de bănuit că ar fi ceva în neregulă cu el. Dacă nu ar fi jucat în țări precum Franța, Spania sau Elveția, am fi spus că, poate, vizita medicală din România a fost superficială. Dar, așa…”, a mai declarat Feussi.

„Personalul medical ar fi trebuit să facă totul pentru a încerca să-l salveze”

Totuși, fotbalistul Chiajnei spune că ar fi dorit ca medicii și toată lumea implicată în tristul eveniment de aseară să fi făcut mai mult pentru Ekeng. „Sunt dezamăgit căci am văzut că nu s-a procedat prea bine. Poate așa a vrut Dumnezeu, să-l ia aseară la El, dar personalul medical ar fi trebuit să facă totul pentru a încerca să-l salveze. Și mai sunt dezamăgit de un lucru. În momentul în care am văzut ce se întâmplă, am plecat din cantonamentul de la Chiajna la spital. Acolo am aflat că a murit și am luat legătura cu soția sa, care era în Franța. Acesteia nu-i venea să creadă ce aude, mi-a cerut să-i fac o poză cu Patrick. Doctorii nu m-au lăsat, dar eu i-am promis că voi sta lângă el până cineva din familie va ajunge la fața locului. Am așteptat în fața Spitalului, pentru ca în jurul orei 3 cineva să-mi spună că Patrick a fost scos prin spate și transportat altundeva. E lipsă de respect”, a adăugat camerunezul. „Nici nu vreau să mă gândesc când și cum va afla fetița lui de un an și jumătate că Patrick nu mai e. Am și eu doi băieți, de 6 și 7 ani, iar gândul că aș putea să-i las vreodată singuri la o vârstă atât de fragedă mă înfioară”, mai afirmă fotbalistul de 29 de ani.

Leii trăiesc veșnic!

Astăzi, lotul Concordiei Chiajna, ca și Steaua sau Rapid, de altfel, a aprins o lumânare pe gazonul din „Ștefan cel Mare” în locul unde s-a prăbușit aseară Ekeng. Patrice Feussi a izbucnit pur și simplu în plâns, fiind cu greu calmat de colegi: „Nu pot descrie în cuvinte ceea ce am simțit și simt și acum. Noi, vorbitorii de limbă franceză avem o vorbă în astfel de momente…C”est la vie. Dar eu vă mai spun ceva. Patrick e un leu, iar leii se trezesc mereu”.

 

Text: Sport Arad

 

Marius ANGHEL 07 May. 2016, 20:55 Seria 2
Pe aceeași temă