„Cu Poli, în Champions League, peste patru ani”

08 Nov. 2011, 11:44 Seria 2
„Cu Poli, în Champions League,** peste patru ani

Răzvan Dobricean are 20 de ani și de trei etape și-a câștigat locul în primul unsprezece al Timișoarei. I se spune „Paul Scholes”, dar nu visează să ajungă la Manchester United, ci să fie campion cu echipa care l-a crescut.

Mijlocașul bănățean a fost desemnat de cititorii www.liga2.ro jucătorul etapei a 11-a, rundă în care Poli a câștigat la Deva cu 3-0. A debutat la prima echipă a lui Poli în meciul cu Chindia Târgoviște. De atunci, îi ține locul cu succes căpitanului Iulian Tameș, care este accidentat.

Când ai ajuns la Poli?
M-a adus tatăl când aveam unsprezece ani, împreună cu mai mulți jucători de la Liebling și am dat câteva probe. La grupa aceea de vârstă era antrenor domnul Adi Stoicov, cu care am lucrat mai târziu și la echipa a doua. Domnul Stoicov e antrenorul meu preferat. El m-a adus aici, cu el am lucrat cel mai mult timp, e un antrenor care vrea ca fiecare jucător să dea totul pe teren.

Și când ai semnat?
La 13 ani. După ce am dat probe am mai jucat un an acasă, la Atletico Liebling, la o grupă de copii cu trei ani mai mari decât mine.

La echipa mare ai fost promovat acum doi ani. Nu regreți că nu ai prins niciun meci în prima ligă?
Regret că nu am jucat și eu măcar un meci în Liga I, ăsta era visul meu, dar e bine și acum. Domnul Sabău m-a promovat atunci, m-a văzut la un meci de juniori, i-a plăcut de mine și m-a luat la echipa mare. A fost un antrenor foarte bun pentru mine. Îmi pare rău că am lucrat cu el doar jumătate de an. Cu dânsul aș fi avut șanse mai mari să joc în prima ligă, dacă rămânea. Și la Târgu Mureș s-a văzut că a dat șanse multor jucători tineri.

Ce îți plăcea la Neluțu Sabău?
Făceam foarte multă tactică, făceam și antrenamente separate. Știa să ne pună în teren foarte bine și ținea vestiarul bine.

Cine ți-a dat porecla asta, Paul Scholes?
Bălace și Zimmermann. Eu jucam atunci la juniori și eram copil de mingi la prima echipă.

Și ții cu Manchester United?
Nu. Cu Arsenal țineam. Îmi plăcea foarte mult de Samir Nasri.

Și acum ții cu City?
Nu. (râde) Acum fiecare fotbalist ține cu Barcelona sau cu Real. Am început să țin și eu cu Barcelona.

Și visul tău e să joci la Barcelona sau la Arsenal?
Visul meu e să joc cu Poli în Champions League. Abia după aceea aș vrea să joc în străinătate. Primul pas ar putea fi să jucăm în Europa League la anul, dacă luăm Cupa României. Până la Champions League, va trebui să mai treacă vreo trei-patru ani.

Cu care dintre jucătorii consacrați te înțelegi cel mai bine?
Sepsi, Goga, Curtean, Scutaru, fiecare mă ajută cu câte ceva. Îmi dau sfaturi și mă încurajează. Curtean, la fiecare antrenament, îmi zice ce să fac, ce fac rău, îmi dă și sfaturi legate de program, cum să mă alimentez. E ca fratele meu mai mare.

Articol scris de Radu FAUR

08 Nov. 2011, 11:44 Seria 2
Pe aceeași temă