Dobricean: „Sebișul poate promova la pas”

Marius ANGHEL 26 Aug. 2013, 16:24 Stiri
Dobricean:** „Sebișul poate promova la pas

Unul dintre cele mai importante nume noi sosite în această vară la Sebiș este Răzvan Dobricean. Fotbalistul de 22 de ani pare joly-jokerul lui Mihai Petcuț, el fiind folosit până acum pe toate posturile posibile la mijlocul terenului.

Cel poreclit „Piticul” îl are ca model de fotbalist pe Paul Scholes, recent retras de la Manchester United, dar deocamdată se gândește să se întoarcă cât mai repede la formația sa de suflet, Poli Timișoara.

Dobricean este împrumutat un sezon de la gruparea de pe Bega, unde intenționează să revină mai puternic după experiența în eșalonul trei

– Răzvan, consideri transferul tău de la Poli la Sebiș un mare pas înapoi?
– Normal că e un pas înapoi din moment ce vin de la o nou promovată în Liga 1 tocmai la o echipă de Liga a 3-a. Dar, până la urmă, am venit să joc, să-mi fac treaba și să nu stau prea mult la Sebiș.

– Ce te-a convins să accepți oferta sebișenilor?
– Anul trecut nu prea am jucat prea multe partide ca titular la Poli și am zis să vin aici, să joc meci de meci, să am cât mai multe partide oficiale în picioare. Numai așa pot crește ca fotbalist.

– E adevărat că au intervenit și mici neînțelegeri între tine și antrenorul Valentin Velcea?
– Nu comentez, mai ales că anul viitor s-ar putea să lucrăm din nou împreună…

– Ce-ți propui în această stagiune la Sebiș?
– Să joc cât mai bine și să-mi ajut echipa să-și îndeplinească obiectivul. În plan personal, normal că mi-aș dori să am cât mai multe realizări ofensive, pase decisive și goluri.

– În amicale, Mihai Petcuț te-a folosit cam peste tot în linia mediană…
– Cel mai bine mă simt ca mijlocaș central, acela este postul meu de bază, dar mă descurc și pe benzi. Mă acomodez și o să evoluez oriunde îmi cere antrenorul.

– La o primă vedere, ce părere ai despre garnitura Sebișului în vederea noului campionat?
– Avem un lot destul de valoros, cu care am putea promova la pas la finalul acestui sezon. Iar dacă am fi în Liga a 2-a, am termina fără emoții undeva la mijlocul clasamentului.

– A fost mai specială întâlnirea cu UTA, având în vedere că ești polist de mic copil?
– Nu am simțit neapărat acest meci ca pe un derby și nu neapărat fiindcă mi-am uitat eu originile poliste, ci mai degrabă pentru că la UTA sunt destui jucători noi, care încă nu conștientiează cât de mare e rivalitatea cu Timișoara. Una peste alta, a fost un meci util, greu pentru noi, cu o echipă de Liga a 2-a încă în formare, ce ne prinde bine în vederea meciurilor din campionat.

– La un moment dat s-au aprins spiritile și ai fost și tu în mijlocul acelui meleu.
– A fost o simplă altercație, s-a lăsat și cu niște înjurături, dar nu a fost nimic ieșit din comun. Fotbalul naște câteodată ambiții nebănuite, chiar dacă vorbim despre un meci amical.

– Urmează primul meci pe puncte și primul tău meci oficial la Sebiș…
– De săptămâna viitoare ne gândim la partida de la Cluj. Cred că plecăm cu prima șansă împotriva Sănătății, sper să ne întoarcem cu cele trei puncte de acolo.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 26 Aug. 2013, 16:24 Stiri
Pe aceeași temă