CSM Râmnicu Vâlcea a retras plângerea depusă împotriva CSU Craiova

Marius ANGHEL 24 Jul. 2014, 11:09 Seria 2
CSM Râmnicu Vâlcea a retras plângerea depusă** împotriva CSU Craiova

Gruparea CSM Râmnicu Vâlcea a retras plângerea înaintată la Comisia de Disciplină a FRF, prin care contesta dreptul de promovare al CS Universitatea Craiova, astfel încât clubul craiovean va putea evolua în sezonul viitor al Ligii I.

Reprezentantul CSM Râmnicu Vâlcea i-a informat pe membrii Comisiei de Disciplină a FRF că renunță la contestarea dreptului de promovare a CSU Craiova.

CS Universitatea Craiova nu îndeplinea articolul 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că „pentru a promova într-un eșalon competițional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competițional următor – de cel puțin trei ani consecutiv”.

Însă Adunarea Generală extraordinară a federației, întrunită la 28 iunie, a eliminat articolul 54 din Statutul FRF, astfel că gruparea CS Universitatea Craiova a primit dreptul de a promova în Liga I.

Totodată, Adunarea Generală extraordinară a FRF a decis afilierea definitivă a grupării CS Universitatea Craiova la Federația Română de Fotbal.

CS Universitatea, club susținut de Primăria Craiova și care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obținut promovarea din punct de vedere sportiv și a primit licența pentru Liga I.

ASA Târgu Mureș și CSM Râmnicu Vâlcea au contestat promovarea echipei CS Universitatea Craiova în Liga I.

Articol scris de Andrei Mazurchievici (Mediafax)

Marius ANGHEL 24 Jul. 2014, 11:09 Seria 2
Pe aceeași temă