CSM așteaptă finalizarea procesului cu Fiscul pentru a face planul de reorganizare: „S-ar putea ca acest proces să fie de folos întregului fotbal românesc”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Jan. 2015, 20:02 Seria 2
CSM așteaptă finalizarea procesului cu Fiscul pentru a face planul de reorganizare:**

CSM Râmnicu Vâlcea este în insolvență, iar un plan de reorganizare va fi efectuat după finalul procesului intentat de clubul din Zăvoi contra Fiscului, în care se contestă datoria de 30 miliarde de lei vechi.

„Nu știm când ieșim din insolvență. Vom ști acest lucru când contestația noastră va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo se dă verdictul la procesul nostru cu Finanțele, în care contestăm datoria de 30 miliarde lei vechi. În momentul în care vom avea un răspuns, cât din suma de 30 miliarde trebuie plătite, abia atunci vom putea gândi un plan de reorganiziare. Deocamdată, nu știm cât din acea sumă va fi una corectă. În afară de Finanțe, mai avem datorii doar la Apavil, ne-ar fi foarte simplu să facem planul de reorganizare, dar nu știm cât din suma contestată va rămâne. Suntem la etape preliminarii, întâi la nivel județean, apoi la tribunalul Argeș, avem avocați care se ocupă de acest caz, pregătim o apărare foarte bună, s-ar putea ca acest proces să fie de folos întregului fotbal românesc. Trebuie luate măsuri rapide, mă refer la legi clare, care să evidențieze dacă avem voie să semnăm cu jucătorii convenții de prestări servicii sau trebuie nepărat contracte, legea este interpretabilă. Plus trebuie intervenit cu facilitări privind legea sponsorizării, poate din acest motiv oameni potenți financiari pot sprijini mai mult sportul” a declarat managerul Lucian Munteanu.

Până atunci, conducerea clubului a luat măsuri de reducere a cheltuielilor. „Odată cu intrarea în insolvență, e clar că a trebuit să luăm măsuri de precauție, de reducere a cheltuielilor. Au mai fost câteva disponibilizări, referitoare la organigrama de administrare a stadionului. Și cu antrenorul secund Fane Nofitovici am reziliat contractul. Analizăm să putem funcționa, încercăm ca o persoană să poată fi utilizată pe mai multe posturi, să ne suplinim. Cum și la jucători au fost reduceri salarile, aceste lucruri ne-au atins pe toți” a mai spus managerul clubului din Zăvoi.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Jan. 2015, 20:02 Seria 2
Pe aceeași temă