Robu lovește din nou! Primarul Timișoarei a comentat ultima sponsorizare primită de ASU Poli: „Chiar suntem luați ca o colonie, ca o țară de mâna a șaptea, unde le arunci unor amărâți ceva de mâncare și ești ridicat în slăvi?!?”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Apr. 2019, 18:25 Campionat
  • Face ce face și nu poate sta departe de fotbal. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a surprins pe toată lumea cu declarațiile sale date astăzi, despre sponsorizarea „rivalilor” de la ASU Politehnica de către compania Continental Cauciucuri.
  • Edilul-șef a vorbit din proprie inițiativă la conferința de presă săptămânală de la Primăria Timișoara despre cuantumul sponsorizării echipei fanilor care i-au contestat mereu proiectul „paralel” ACS Poli.
  • Robu a punctat că suma oferită către ASU Politehnica, în urma parteneriatului anunțat ieri, este una descalificantă pentru o companie de nivelul Continental.

 

Edilul-șef al Timișoarei spune că marile concerne nu respectă destul orașul dacă dau sume așa mici unei echipe din Timișoara. „Am citit că firma Continental Cauciucuri sprijină pe ASU Politehnica cu 1000 de euro. Această echipă este susținută din strădania unor tineri care sunt suporteri înfocați. Strădania lor din 2012 încoace merită susținerea și apreciere cât mai multor agenți economici. Păi ar trebuie să dea minimum 10.000 de euro dacă au vrut cu adevărat să sprijine o inițiativă care merită tot sprijinul. 1000 de euro mi se pare de-a dreptul ridicol pentru un concern cu o asemenea cifră de afaceri care beneficiază de sprijinul nostru absolut total, mai puțin toleranța față de poluare. Chiar suntem luați ca o colonie, ca o țară de mâna a șaptea, unde le arunci unor amărâți ceva de mâncare și ești ridicat în slăvi?!? Eu cred că este rușinoasă această atitudine!”, a precizat Nicolae Robu, indignat.

Joaca cu cifrele. Suma nu este, însă, una spectaculoasă

Ceea ce Robu a făcut a fost menționarea sumei, fără să precizeze că e vorba de suma totală a unui contract anual sau tranșa lunară. De fapt, Robu ar fi făcut și o rotunjire „negativă” dacă ținem cont de ce spun reprezentanții Continental Cauciucuri.

Compania spune că dă 18.000 de euro pe an la ASU Poli. La un calcul simplu, asta înseamnă 1.500 de euro lunar. „Suma este de 18.000 euro, sponsorizare pentru ASU, continuare a colaborării cu Universitatea Politehnica Timișoara și în domeniul sportiv. Nu Continental a anunțat sprijinul, ci ASU a ieșit public să anunțe despre sponsorizare”, a precizat Miodrag Hojda, reprezentantul pe zona de comunicare al Continental, citat de PressAlert.

Continental va fi partener Silver al clubului. „Continental Anvelope Timișoara, parte a grupului internațional Continental, lider în domeniul fabricării componententelor auto, este parte din familia alb-violet. Începând de astăzi, Continental Romania și Politehnica Timișoara își vor asocia notorietatea în cadrul unui nou parteneriat de succes”, se arată pe pagina clubului ASU Politehnica Timișoara, ocupanta locului 10 în Liga 2.

Prin comparație, la UTA, un partener Silver trebuie să dea minimum 6000 de euro plus TVA pe an pentru a-și asocia imaginea cu Campioana Provinciei.

Asocierea de „succes” dintre ASU Politehnica și Continental este discutabilă, deoarece mare parte a părții de nord a Timișoarei se plânge de mirosul puternic și foarte neplăcut de la fabrica de anvelope. În dese rânduri, primarul Nicolae Robu a atacat în companiei de cauciucuri, pe care o acuză că pentru a compensa faptul că poluează orașul face diferite donații modice.

Parteneriatul dintre ASU Politehnica și firma pe care primarul Timișoarei o contestă fiindcă poluează vine chiar înaintea meciului dintre echipa suporterilor și ACS Poli Timișoara, grupare pe care Nicolae Robu nu se ferește să spună că o susține și o consideră adevărata Poli Timișoara. Meciul are loc vineri, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în cadrul etapei a 32-a a Ligii 2.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Apr. 2019, 18:25 Campionat
Pe aceeași temă