„CS Mioveni își va continua activitatea, indiferent ce va fi”. Edilul Ion Georgescu dă asigurări că ancheta ANI nu va afecta echipa

Marius ANGHEL 29 May. 2015, 15:16 Seria 2

După ce ani la rândul primarul Ion Georgescu a sus­ținut sportul de performanță de la Mioveni, du­pă controalele efectuate, Agenția Națională de Integritate se pare că a descoperit unele nereguli. La o zi după ce raportul ANI a fost dat publicității, am discutat cu primarul Ion Georgescu despre vii­torul sportului de la Mioveni și al echipei de fotbal CS Mioveni, care activează în Liga a doua.

Georgescu ne-a spus că, indiferent de verdictul care va fi dat în acest caz, echipa de fotbal își va continua activitatea: „Știu că în urmă cu cinci ani un consilier local PDL mi-a făcut o sesizare. Mi s-au solicitat documente de la ANI, pe care le-am depus. Până acum, nu am primit nicio hârtie oficială de la ANI. Am angajat o casă de avocatură, care se va ocupa de această treabă. Până nu voi vorbi cu avocații, nu pot să vă spun mai multe. Din punctul meu de vedere, este legal ce am făcut. Nu se pune problema ca de acum încolo să nu mai putem finanța sportul de performanță. Este o problemă legată de incom­­patibilitate. În cel mai rău caz, doar eu voi fi cel mai afectat, pentru că, dacă voi fi găsit incompatibil, nu voi mai avea voie să ocup o funcție publică timp de trei ani. Nu are nicio treabă incompatibilitatea cu finanțarea sportului de performanță. Îi asigur încă de pe acum pe locuitorii din Mioveni că e­chi­pa de fotbal CS Mioveni își va continua activitatea, indiferent ce va fi. Sportul nu trebuie să moară indiferent de ce se va întâmpla”.

Ce acuzații i se aduc edilului

ANI a constatat în cazul primarului de la Mioveni, Ion Georgescu, că ar fi fost în conflict de interese administrativ, conflict de interese penal și infracțiuni asimilate faptelor de corupție. Potrivit ANI, „în calitate de primar, a semnat două contracte în valoare totală de 9.042.500 lei privind finanțarea acțiunilor/activităților din cadrul Programului „Promovarea Sportului de Performanță”, contracte încheiate între Consiliul Local Mioveni, reprezentat de Georgescu Ion, și Clubul Sportiv DACIA Mioveni, în cadrul căruia acesta a deținut calitatea de președinte al Consiliului Director (în perioada 19 decembrie 2001 – 06 iulie 2010). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. b) și f) din Legea nr. 393/2004. De asemenea, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvîrșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, precum și a infracțiunii asimilată faptelor de corupție, prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000″.

Sursa: Curierul zilei
Foto principal: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 29 May. 2015, 15:16 Seria 2
Pe aceeași temă