Crivac: „Va câș­tiga cine se va dă­­rui mai mult pe teren”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2013, 14:46 Seria 2
Crivac:**

Fotbaliștii de la FC Argeș vor susține, mâine, de la ora 11, pe propriul teren, primul examen important din acest retur de campionat. Piteștenii vor întâlni  pe FCM Târgu Mureș, echipă care se luptă pentru revenirea în Liga I, după ce în sezonul trecut a retrogradat. Pentru piteșteni a venit momentul adevărului, întrucât își vor măsura forțele cu un adversar redutabil, cu pre­ten­ții.

Deși ardelenii nu au obținut de­cât un punct în primele trei run­de ale părții secunde, an­tre­­no­­rul pi­teș­te­nilor, Iulian Cri­vac, este sigur că echipa nu va a­vea o misiune u­șoa­ră. „Va fi un meci greu pentru am­bele e­chi­­pe și va câș­tiga cine se va dă­­rui mai mult pe teren. Știm mul­­te date despre adversar, am văzut câte­­va în­re­gis­trări de la me­ciurile lor. Nu au nicio vic­torie ob­ținută în acest re­tur de cam­pionat. Târ­gu Mu­­reș este o echi­­pă pu­ter­nică, a­vând ju­­că­tori care îmbină ex­­pe­ri­en­­ța cu ti­­ne­re­țea. Mă refer aici la Ste­re și Pu­­nosevac. Mă doa­­re mai ales ce se în­tâmplă la e­chipa mea. Vreau să facem în pri­mul rând un joc bun, pentru că mă inte­re­­­sea­ză foar­te mult re­zul­tatul. Ju­­căm nu­mai la vic­­to­rie. Nu avem pro­ble­me me­­dicale în lot. Da­că vom câștiga acest meci, vom fi mult mai liniștiți, pen­­­tru că ur­­mea­­­ză două etape de pauză, în ca­re nu vom lua pun­­cte”.

Crivac își încurajează jucătorul de lot național: „Manole este pregătit fizic”

Antrenorul Iulian Crivac speră ca mij­locașul Leonard Manole să fi în­vățat ceva din meciurile pe care na­ționala de tineret a României le-a disputat cu Anglia și Franța. Tri­colorii au fost în­vinși în ambele con­­frun­tă­ri cu 3-0, iar fot­balistul argeșean a fost uti­lizat de se­lecționerul Emil Săndoi atât contra en­glezilor, cât și francezilor.

Tehnicianul spune că Manole poate crește în valoare dacă va rămâne și de a­cum încolo în atenția selecționerului: „Ma­nole a venit încărcat de la lot cu 6 goluri. Este o diferență foarte mare între fotbalul ro­mânesc și cel englez și francez. Avem mari probleme, însă cea mai mare nu este la tineret, ci la copii și juniori. Manole stă bine din punct de vedere fizic. A făcut an­trenament la capacitate ma­xi­mă, după revenirea de la lot. Acum a avut posibili­tatea să joace împotriva unor fotbaliști pe care i-a văzut până acum doar la televizor. Poate fi o experiență vastă. El este pre­gă­tit fizic, dar mai are probleme cu tinerețea, pentru că nu are o experiență vastă. A­cum a văzut și el cum se joacă fotbalul a­de­vărat”.
 
Cârstoiu: „Ne lipsesc atitudinea și curajul”

Și mijlocașul Monel Cârstoiu este optimist înaintea acestei în­tâl­niri. Fotbalistul argeșean speră la un rezultat bun, iar dacă se va pu­tea, chiar să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Cârstoiu a gă­sit ex­pli­cația pentru rezultatele slabe pe care echipa le are în de­pla­sa­re: „Trebuie să ne mobilizăm cu toții și să câștigăm acest meci. Va fi greu, pentru că întâlnim o echipă bună. Acasă jucăm mai bine ca în deplasare, unde avem emoții. Ne lipsesc atitudi­nea și curajul. Tre­buie să avem o continuitate în rezultate, pentru a face o treabă bu­nă. Cu Astra am jucat pe o vreme capricioasă. A bătut foarte rău vân­tul, dar până la urmă adversarul a dovedit că este mai puternic ca noi”.   

Caută adversari pentru amicale

După partida cu FCM Târgu Mureș, fotbaliștii de la FC Argeș vor intra într-o pauză forțată de două săptămâni, pentru că adversarii pe care trebuia să-i întâlnească s-au retras din campionat. Oficialii grupării din Trivale au căutat să umple această pauză cu jocuri a­micale, însă au fost refuzați de echipele de liga a treia cu care au avut discuții.

Crivac încearcă să găsească echipe cu care să joa­ce meciuri de verificare. „Găsisem echipe mai îndepărtate de zo­na noastră. Stabilisem un amical cu Vâlcea, însă patronul lor a găsit un alt adversar între timp. Vom căuta alți adversari, pentru că discuțiile cu echipele de liga a treia nu au dat roade. Dacă vom găsi adversari, vor fi destul de modești”, a spus Crivac.

Sursa: Curierul Zilei

Marius ANGHEL 29 Mar. 2013, 14:46 Seria 2
Pe aceeași temă