„Corona va promova sâmbătă! Deja am lungit-o prea mult…”

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 09:49 Seria 2

Declarația din titlu îi aparține lui Rareș Forika, unul din jucătorii care au dus greul în acest sezon pentru Corona Brașov. Echipa lui Dan Bona are șansa de a promova matematic in Liga I dacă va învinge sâmbătă pe FC Argeș, o echipa lipsită de griji și de aceea periculoasă.

Brașovenii au fost surpriza turului în seria Vest din Liga II și au reușit să se mențină pe locurile fruntașe odată cu apropierea sfârșitului de sezon, ba chiar puteau fi deja promovați dacă ar fi câștigat pe teren propriu cu echipe din partea de jos a clasamentului gen FC Maramureș sau Luceafărul Oradea.

Cu 2 meciuri rămase de jucat, Corona trebuie să mai adune 3 puncte pentru a accede pentru prima data în istorie pe prima scenă a fotbalului românesc. Primul adversar va fi FC Argeș care va poposi sâmbătă sub poalele Tâmpei.

„A fost un sezon greu, am muncit foarte mult si sper să ne bucuram împreună sâmbătă. La Vâlcea am făcut un pas mare, am fost încrezători și ne-a ieșit o victorie care ne-a readus pe primul loc.
De când m-am intors acasă la Brașov m-am gândit că trebuie să jucăm în prima ligă, ce-I drept  nu chiar din primul an,mai ales că eu  încă nu am jucat pentru o echipă din Brașov pe prima scenă.
Cu Piteștiul e meciul cel mai important, va fi dificil dar sper să câștigăm. Nu avem nevoie de motivații suplimentare acum, și asa am lungit destul de mult această luptă pentru promovare, normal că Damila așteaptă orice pas greșit dar sper să nu le dăm din nou speranțe.”
a declarat Rareș Forika.

Conducerea clubului Corona a încercat pe cât posibil sa alcătuiască o echipă din brașoveni. Dacă în tur 15 jucători născuți în Brașov sau împrejurimi au îmbrăcat tricoul Coronei, în pauza de iarnă au fost „repatriați” Manea, Burlacu și Dănălache, iar odată cu transferul lui Țuțu de la concitadina FC, numărul brașovenilor din lot a crescut la 17.

„Am avut un retur dificil ținând cont de ce condiții sunt aici dar suntem uniți si vrem ca sâmbătă să dăm drumul la fiesta.M-am născut aici și ar fi foarte frumos să joc în prima ligă pentru o echipă din Brașov. Eu chiar am crezut că această echipă poate promova, a contat că salariile au fost la zi, va fi o promovare în primul rând a echipei și antrenorilor.”, a spus Marius Burlacu.

Meciul dintre Corona și FC Argeș va conta pentru etapa a 29â8-a din Liga a II-a și va avea loc sâmbătă 25 mai de la orele 13.00 pe stadionul Carpați.

Articol scris de Ciprian JURUBESCU

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 09:49 Seria 2
Pe aceeași temă