Conducerea FC Bihor și cea a Consiliului Județean poartă discuții cu reprezentanții mediului de afaceri pentru salvarea echipei

Marius ANGHEL 06 Feb. 2015, 18:37 Seria 2

Pentru a rezolva situația critică prin care trece clubul FC Bihor în această perioadă, conducerea acestuia și cea a Consiliului Județean Bihor, singurul finanțator în prezent al echipei orădene, au avut în zilele de joi și vineri mai multe întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri bihorean.

Astfel, au fost organizate întâlniri cu reprezentanții celor două organisme județene care cuprind mediul de afaceri bihorean, Federația Patronilor Bihor și Asociația Firmelor Bihor.

În urma acestor întrevederi și discuții, cele două organisme și-au arătat deschiderea totală în privința susțineri și salvări clubului de fotbal fanion al județului, urmând ca în aceste zile să aibă loc întâlniri punctuale cu diferiți oameni de afaceri, „pentru a rezolva urgența, care reprezintă achitarea unei sume importante de bani”, după cum a precizat și Radu Silaghi, președintele Asociației Firmelor Bihorene.

Ulterior se va aborda și posibilitatea intrării în Adunarea Generală a Asociaților Clubului a altor membri, care ar urma să reprezinte mediul de afaceri.

Pe 10 februarie instanța decide dacă FC Bihor intră în faliment

Clubul orădean ce are echipa de seniori în Liga a 2-a riscă să intre în faliment în scurt timp dacă nu găsește sprijin pentru a plăti o datorie de 80.000 de euro. Concret, conducerea FC Bihor trebuie să achite o sumă aferentă a 4-5 rate din insolvență până pe data de 10 februarie. „Termenul de insolvență a fost depășit, iar clubul și-a plătit până acum 14 rate, dar mai are 22”, a declarat președintele Viorel Nemeș. Acesta a afirmat că ratele nu au mai fost plătite din primele luni ale anului 2013. „Pe data de 10 februarie avem proces și, dacă până atunci, reușim să achităm această sumă, am fi salvați, dacă nu, totul poate deveni istorie”, a mai spus Nemeș.

Marius ANGHEL 06 Feb. 2015, 18:37 Seria 2
Pe aceeași temă