Concurență mare la UTA

27 Mar. 2009, 16:53 Seria 2
Concurență mare la UTA

În poartă și în apărare, lucrurile sunt destul de clare, dar la mijloc și în atac, concurența pe posturi este foarte dură . Ionuț Popa și Roland Nagy au avut ocazia, marți și miercuri, în cadrul meciurilor amicale cu Gloria Arad (scor 0-1) și Avântul Târnova (scor 5-2) să testeze mai multe variante de echipă. Din cauza vitezei cu care s-a alcătuit lotul, “Bătrâna Doamnă” este tot în faza căutărilor, iar meciurile-test din această săptămână au fost puse la punct pentru a aduce și alte soluții pe posturi, față de primul 11 ultimelor două meciuri.

 

Mârne rămâne nr. 1

Pentru poarta UTA-ei, prima variant este Marius Mârne. Experiența acestuia este decisivă, în condițiile în care Bătrâna Doamnă folosește 3-4 juniori meci de meci, dar și o serie de jucători mai puțin familiarizați cu Liga a II-a, ori cu un obiectiv care aduce presiune și tensiune. Juniorul Cătălin Bujor a demonstrat în confruntarea cu Lupeni că poate reprezenta o variantă de rezervă, însă tânărul crescut de Atletico și adus de la Gloria Arad mai are de lucrat cu Dan Țapoș. Roberto Bodea este deocamdată prea crud pentru a face pasul spre prima echipă. Pentru el este excelent că se pregătește constant cu echipa de seniori și că-l are pe Dan Țapoș alături într-un moment delicat al carierei. În schimb, Bodea apără constant pentru echipa de juniori.

 


În defensiva, concurența se duce între Pascariu, Pocuca și Muth

În acest moment, în defensiva UTA-ei un singur post pare supus concurenței: cel de lângă Pașcovici, de fundaș central. Toc nu pare deranjat încă de Olariu, deși jucătorul adus de la Gloria Arad pare ambițios și dornic să profite de șansă în momentul în care i se va da. Pașcovici, de asemenea, nu are concurență reală în lot. Este experimentat, știe să stea în teren, nu se pierde cu firea, stă bine și la jocul aerian și nu are intervenții decisive riscante. În schimb, pentru Pascariu, folosit în meciurile cu Lupeni și Internațional Curtea de Argeș ca titular, concurența începe să se simtă. Ionuț Popa s-a declarat mulțumit de croatul Pocuca, iar în momentul în care acesta va avea drept de joc va reprezenta, cu siguranță, o variantă. De asemenea, se așteaptă refacerea lui Sergiu Muth pentru a fi studiat mai bine, deci deocamdată Pascariu poate fi liniștit. Pe flancul stâng, UTA dispune de un alt fotbalist experimentat, capabil să joace constant bine meci de meci – Cosmin Văsâie. Pentru el, Ionuț Popa a pregătit o alternativă interesantă – atacantul Gavrilă, reprofilat în fundaș stânga, cel puțin în ultimele două amicale.

 

Aglomerație la mijloc, unde doar Mutulescu nu are concurent

La mijloc, concurența e ceva mai mare. Pe flancul drept, Nădăban și Militaru sunt variantele UTA-ei, dar în calcule mai poate intra și Dumitru Copil. Tehnicienii utiști îi caută în continuare locul în echipă talentatului, dar capriciosului Copil. El ar putea să evolueze atât în banda dreptă, cât și în zona centrală, acolo unde sud-coreeanul Lee Won și-a câștigat un loc în primul 11. De asemenea, Copil poate să evolueze și ca atacant retras, mai ales că lui Ionuț Popa îi place să schimbe sistemele în timpul meciurilor, în funcție de cursul jocurilor. Dacă Nădăban, Militaru sau Lee nu au probleme foarte mari din punct de vedere fizic, Copil mai are de recuperat, iar în momentul în care o va face, va fi o amenințare reală pentru colegii săi mijlocași. Vasilică Georgiu este un alt mijlocaș care poate intra în calcule pentru zona centrală, unde evoluează Lee, dar și pentru banda dreaptă. În schimb, dintre toți mijlocașii, Mutulescu poate fi cel mai liniștit. Reprofilat tot de Ionuț Popa din fundaș central în mijlocaș defensiv, Mutulescu este singurul jucător din lot care dispune de calitățile necesare pentru a evolua ca închizător. Lucrurile sunt de așa natură încât dacă tehnicienii utiști sunt obligați să-l scoată pe Mutulescu de pe postul de închizător, trebuie să modifice sistemul de joc. Pe flancul stâng, concurența e chiar dură: Jăpălău și Fritea. Moldoveanul a impresionat plăcut la primele apariții. Este un jucător de travaliu, care centrează bine, dar Fritea vine puternic din urmă. S-a recuperat din punct de vedere medical, se pune la punct și cu pregătirea fizică și poate intra oricând în calcule.

 

Trei pe un loc în linia de atac

Atacul e cel mai aglomerat din punct de vedere numeric: Țucudean, Negru, Mitu, Ghindaru, Drida, Leucuța. Șase oameni pe două locuri! Sută la sută sigur de un loc în primul 11 poate să fie, în această perioadă, doar George Țucudean, grație evoluțiilor bune de până acum, însă concurența îi va prinde foarte bine juniorului utist, pentru că nu va avea ocazia să devină prea încrezător în propriile forțe. Poziția lui Negru din echipa de start începe să devină tot mai nesigură. În meciurile-test cu Gloria Arad și Târnova, Ionuț Popa i-a testat pe Drida, Mitu, Ghindaru și Leucuța în diverse variante, pentru atacul Bătrânei Doamne. De subliniat că toți patru, Drida, Mitu, Ghindaru și Leucuța, pot evolua atât ca atacanți, cât și la mijlocul terenului, pe diverse posturi. Este posibil ca unul dintre ei, probabil Drida, să ajungă luni, la meciul cu FC Târgoviște, în primul 11, alături de Țucudean.

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

 

27 Mar. 2009, 16:53 Seria 2
Pe aceeași temă