FC Caransebeș a predat lanterna Șoimilor

Sâmbătă, 7 martie, Stadionul Municipal din Parcul Teiuș a găzduit partida din etapa cu numărul XVIII a Seriei a II-a a Ligii a II-a, în cadrul căreia FC Caransebeș a primit replica „Șoimilor” din Pâncota, meciul fiind unul extrem de important pentru ambele combatante. Cu o diferență de doar două puncte din clasament, în favoarea oaspeților, o victorie a gugulanilor făcând ca „lanterna roșie” să fie preluată de echipa arădeană.

În ciuda vremii mohorâte și a frigului pătrunzător, aproape 600 de oameni au venit la stadion pentru a vedea la lucru noua echipă a lui Alin Artimon, caransebeșenii transferând în perioada de iarnă nu mai puțin de 13 jucători.

Meciul a început într-o notă de echilibru, prima ocazie de poartă putând fi trecută în contul gazdelor, în minutul 11, atunci când lovitura liberă de la 20 de metri, dictată după un fault asupra lui Lupu, a fost executată de Artean puțin peste bara transversală. 

În replică, trei minute mai târziu, oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă din colțul careului caransebeșean, Dragalina a șutat în zid, balonul a fost recentrat periculos, însă portarul gazdelor, Pascal, a rezolvat în cele din urmă situația.

Gazdele puteau deschide scorul în minutul 16, când Lupu a centrat perfect de pe dreapta, însă Boștină, jenat de un adversar, s-a înălțat la 6 metri, a trimis cu capul, balonul fiind scos din vinclul drept de Pașcalău, care s-a întins spectaculos și a deviat în corner.

În faza imediat următoare, arădenii au plecat pe un contraatac rapid, iar Polgar a șutat din marginea careului, însă Pascal a reușit să rețină balonul.

După numai două minute, după o respingere greșită a apărătorilor din Pâncota, mingea a ajuns la Artean, care, fără să stea prea mult pe gânduri, a șutat puternic de la 20 de metri, balonul ducându-se la doar câțiva centimetri de bara dreaptă a porții apărate de Pașcalău. Caransebeșenii au mai avut o ocazie de a înscrie în minutul 28, atunci când Stoica a fost faultat la 22 de metri, lovitura liberă executată de Artean, la semiînălțime, lângă bara din dreapta a porții arădene, a fost scoasă in extremis, în corner, de goal-keeper-ul oaspeților.

Scorul a fost deschis în minutul 33, după o fază prelungită de atac pe partea dreaptă, în urma căreia mingea a ajuns la marginea careului arădean, Negoescu a insistat, a întors la Tomozei, șutul superb de la 22 de metri al acestuia ducându-se direct în vinclul stâng al porții lui Pașcalău, care, cu toate eforturile, nu a putut împiedica mingea să intre în plasă.

Finalul de repriză a aparținut formației arădene, astfel, în minutul 42, în urma unui corner de pe stânga executat de Gavrilescu, mingea respinsă de apărarea caransebeșeană a ajuns la Polgar, șutul acestuia, de la 20 de metri, nimerind bara transversală. Oaspeții au egalat în minutul 44, în urma unei lovituri libere de la 20 de metri, dictată de „centralul” Flavius Roșu după un fault asupra lui Suciu, Dragalina trimițând plasat, pe lângă zid, în dreapta lui Pascal.

Surprinzător, prima fază periculoasă a părții a doua a aparținut oaspeților, în minutul 51, profitând de o greșeală a apărării caransebeșene, Sălăjan pătrunzând în careu și șutând puternic pe jos, de la 10 metri, însă Pascal a fost la post și a respins cu piciorul.

Odată cu scurgerea timpului, gazdele s-au instalat la cârma jocului, după primele zece minute echipa lui Artimon fiind cu fundașii la centrul terenului. Presingul agresiv și risipa de efort s-au concretizat în minutul 65, când, după un atac frontal, Traore a comis henț la 18 metri, lovitura liberă executată plasat, în stânga lui Pașcalău, de Stoica, ducând scorul la 2-1.

În continuare, jocul s-a desfășurat spre poarta arădeană, dar apărarea coordonată foarte bine de Issa și-a făcut datoria, astfel că scorul a rămas nemodificat până la final, chiar dacă în ultimele zece minute oaspeții au ieșit mai curajos la joc și au pus în două rânduri în pericol poarta apărată de Pascal.

FC CARANSEBEȘ – ȘOIMII PÂNCOTA 2-1 (1-1)
Tomozei ”33, A. Stoica ”65/ Dragalina ”44

Ad. Pascal – Cotigă, Cip. Dinu, Goșa (cpt.), Tomozei – Artean, S. Lupu (H. Popa ”86), Fl. Pîrvu (Suru ”67), A. Stoica – Boștină, Negoescu (I. Stancu ”52)
Rezerve neutilizate: Val. Coca – Birău, Al. Manea, A. Roman
Antrenor: Alin Artimon

Pașcalău – C. Maghici, S. Traore, R. Lung, Siminic – C. Suciu, Issa (cpt.) – Gavrilescu, Dragalina (D. Mitu ”81), Polgar (Fl. Gâlcă ”78) – Al. Sălăjan (A. Voinea ”70)
Rezerve neutilizate: Cr. Irimia – Dubeștean, D. Dan, Cioablă
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 700; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Răzvan Mihai Dobre și Gabriel Ion Catană (ambii din Târgoviște); Jucătorul meciului: Marius Tomozei

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

 

Pe aceeași temă