Concentrați pe juniori!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Mar. 2013, 10:48 Actualizat: 01 Mar. 2013, 10:49 Seria 2
Concentrați pe juniori!

ACS Poli pare tot mai hotărâtă să mizeze pe mai mulți juniori în retur. Antrenorul Valentin Velcea a subliniat în Consiliul Consultativ de joi că doi dintre puștii Centrului juvenil vor debuta în această primăvară în Liga a II-a. Între timp timișorenii îl vor prezenta vineri pe Eduard Pap, care, la 18 ani, ar putea fi titularul postului de portar.

Portarul de la Jimbolia a semnat deocamdată pe trei luni cu ACS Poli, fiind împrumutat de la ȘF „Marcel Băban” până în vară. El urmează apoi, în cazul în care timișorenii sunt mulțumiți de el, să mai rămână trei ani la noul său club. Internaționalul de juniori e deja considerat principala opțiune între buturi pentru meciul cu UTA și va fi prezentat oficial vineri dimineață.

Antrenorul Valentin Velcea caută să aibă mai multe opțiuni în „câmp” prin achiziționarea tânărului goalkeeper. În cantonamentul din Antalya bănățenii au mizat și pe trei juniori (U17) care încă nu au debutat în Liga a II-a: Bocșan, Todorov și Bărbuț. Ultimul dintre aceștia a impresionat la mijlocul terenului, dovedindu-se deja o concurență reală pentru Petre Goge.

„Sunt trei jucători care au făcut parte din lotul echipei mari, pe lângă ei i-am cooptat pe Pleșcan și Balaure, pentru că am considerat că merită în acest moment și trebuie să ia contact cu echipa mare.  Per ansamblu sunt mulțumit de ei, pe doi dintre ei îți vei vedea debutând în echipa mare  în acest retur de campionat.  Au fost 13 meciuri de verificare, rezultatele sunt mai puțin importante, esențial este ce a trebuit să antrenăm. Din fericire nu am avut niciun jucător accidentat în 17 zile.  Pot spune că sunt mulțumit de toți jucătorii”, a declarat Valentin Velcea.

Preocupări pentru juniori

Condițiile Centrului de copii și juniori al clubului au fost prezentate de asemenea într-un raport al „șefului” Viorel Vișan, conform căruia în această iarnă numărul antrenorilor s-a dublat. De asemenea antrenorul cu portarii primei echipe, Călin Frunză, se preocupă și de pregătirea celor de la grupele mari de juniori. Tot în iarnă au avut loc noi lucrări de reparație și îmbunătățire a vestiarelor tinerilor jucători, mult criticatele „cabine” de lângă terenul sintetic.

ACS Poli va disputa ultimul amical al acestei perioade de pauză, sâmbătă (ora 15), pe teren propriu, contra Botoșaniului.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Mar. 2013, 10:48 Actualizat: 01 Mar. 2013, 10:49 Seria 2
Pe aceeași temă