Comisia de Disciplină a rămas în pronunțare până vinerea următoare în cazul CS U Craiova

Marius ANGHEL 24 May. 2014, 00:04 Seria 2
Comisia de Disciplină a rămas în pronunțare până vinerea următoare** în cazul CS U Craiova

Comisia de Disciplină a FRF a rămas în pronunțare în cazul CS Universitatea Craiova până vinerea următoare, pentru a analiza cele două excepții ridicate de gruparea olteană, și anume nelegalitatea sesizării și prematuritatea ei.

Surse din cadrul Comisiei de Disciplină au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că gruparea olteană susține că cererea de analizare nu a fost formulată cu respectarea legii, precum și că aceasta a fost prematur introdusă, deoarece nu este încă îndeplinit meritul sportiv.

Comisia de Disciplină trebuie să se pronunțe, la solicitarea conducerii FRF, asupra îndeplinirii sau neîndeplinirii condițiilor de promovare în Liga I de către gruparea olteană, care este afiliată doar provizoriu.

Situația CS Universitatea Craiova este neclară deoarece Statutul FRF prevede la articolul 54, punctul 2 că „pentru a promova într-un eșalon competițional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competițional următor – de cel puțin trei ani consecutiv”.

În 28 aprilie, președintele FRF, Răzvan Burleanu a anunțat că dreptul de promovare al echipei CS Universitatea Craiova va fi stabilit printr-o decizie a Comisiei de Disciplină a FRF.

Afilierea definitivă a CS Universitatea la FRF va fi supusă la vot într-o Adunare Generală Extraordinară ce va avea loc, cel mai probabil, după încheierea sezonului 2013/2014.

Articol scris de Leila BOLAT (Mediafax)

Marius ANGHEL 24 May. 2014, 00:04 Seria 2
Pe aceeași temă