Comisia de Disciplină a FRF a trimis cazul FC Brașov – Gaz Metan Mediaș la DNA

Marius ANGHEL 23 Jul. 2015, 17:39 Seria 2
Comisia de Disciplină a FRF a trimis** cazul FC Brașov - Gaz Metan Mediaș la DNA

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal nu a luat o decizie din punct de vedere sportiv în cazul FC Brașov – Gaz Metan Mediaș, trimițând dosarul la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

„Comisia dispune trimiterea dosarului la Direcția Națională Anticorupție”, se menționează în soluția comisiei publicată, joi, pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Cazul se află deja în atenția procurorilor anticorupție, care au început audierile de săptămâna trecută. Primul a fost președintele Gaz Metan Mediaș, Ioan Horoba, care a fost audiat ca martor în cazul meciului cu FC Brașov de la finalul sezonului trecut de către aceiași procurori DNA care au instrumentat dosarele „Valiza” și „Transferurilor”. Miercuri, fotbalistul echipei Gaz Metan Mediaș, Costin Gheorghe, a fost și el audiat, acesta declarând la ieșirea din sediul DNA că procurorii l-au întrebat despre ultimele meciuri ale echipei sale.

Conform unor surse judiciare, procurorii DNA au solicitat conducerii Federației Române de Fotbal să pună la dispoziția anchetatorilor dosarele intrumentate de către Comisia de Disciplină și Departamentul de integritate al FRF.

Federația Română de Fotbal a deschis o investigație după ce jucătorii de la FC Brașov au fost premiați de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în 27 mai, în meciul cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-0, deși brașovenii au retrogradat în urma acestui rezultat. Ulterior, Federația Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, declara, în 6 iulie, că va trimite cazul meciului dintre FC Brașov și Gaz Metan Mediaș către „instituțiile abilitate”, pentru a vedea dacă premierea jucătorilor brașoveni a fost sau nu legală.

FC Brașov și Gaz Metan Mediaș au retrogradat în urma rezultatului de egalitate înregistrat, în 27 mai, pe Stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii I, în primul eșalon rămânând Concordia Chiajna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploiești, cu scorul de 3-2.

În această vară, trei jucători care au activat sezonul trecut la FC Brașov, căpitanul Marian Constantinescu, portarul Florin Iacob și atacantul Cătălin Țâră, au fost transferați la formația Concordia Chiajna.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 23 Jul. 2015, 17:39 Seria 2
Pe aceeași temă