Coca nu cedează: „Mi-aș dori să apăr cu UTA”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2013, 13:38 Seria 2
Coca nu cedează:**

Fostul goalkeeper argeșean a rămas cu un singur joc oficial bifat la ACS Poli, în eșecul de Cupa României cu Pâncota. Deși pare în continuare o soluție de rezervă în planurile timișorenilor Valentin Coca consideră că are șanse egale cu ceilalți portari folosiți de tehnicianul Valentin Velcea și vrea să apere în marele duel cu UTA.

Coca (25 de ani) e singurul portar din lotul actual al bănățenilor care a apărat pe prima scenă. A debutat pentru FC Argeș și a apărat apoi buturile Mioveniului în șase partide din ultimul sezon al acestei echipe în Liga I (2011-2012). Văzut ca o soluție bună pentru timișoreni în vară, la noua echipă a apărat doar în partida de Cupă cu Pâncota, pierdută în prelungiri cu 2-3, în rest doar în amicale.

Cu toate acestea portarul își păstrează optimismul și spune că are aceleași șanse la postul de titular cu ale colegilor săi, Mario Kirev și mai nou, Eduard Pap, situația celuilalt portar, Mihai Gherasim, fiind în dubiu la echipă, după ce tânărul portar a fost mai mult accidentat în perioada iernii. „Am avut șanse egale și în Turcia și acum, toți trei am împărțit minutele în mod egal. Toți trei pornim cu șanse egale, cine e mai bun va apăra. Concurența e benefică pe orice post, domnul antrenor decide cine apără”, a declarat Valentin Coca.

La fel ca în vară, Mario Kirev nu va putea fi folosit în primul joc, dacă atunci în Cupă actele bulgarului nu erau gata, acum el este suspendat pentru cumul de „galbene”. Postul său e astfel la „bătaie” între Coca și Pap, ultimul urmează să semneze cu timișorenii și pare avantajat de vârstă – e jucător U21.

    „Mi-aș dori să apăr cu UTA, dar nu depinde de mine. Trebuie să aleagă dintre noi doi, dacă e Mario suspendat. Pap e portar bun, mai multe nu pot să zic, mie ca și coleg îmi place. Vedem în prima etapă cine apără… E un meci greu, un derby al Banatului, cum întotdeauna a fost UTA – Poli, sperăm să ieșim învingători” mai a spus Valentin Coca, portar ACS Poli.

ACS Poli va disputa următorul joc amical al iernii tot în Serbia, în Banatul Sârbesc pe arena de la Banatski Dvor, sâmbătă, de la ora 14. Adversarul va fi divizionara secundă Radnicki Nova Pazova.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 22 Feb. 2013, 13:38 Seria 2
Pe aceeași temă