Cheregi a demisionat de la FC Bihor. Fodor: „Eu nu l-aș fi dat afară în niciun caz”. Noul antrenor l-a avut „secund” pe actualul președinte

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 12:59 Seria 2

FC Bihor își schimbă antrenorul principal după egalul de pe teren propriu cu Șoimii Pâncota, scor 0-0, înregistrat vinerea trecută în etapa a doua a play-out-ului Seriei a II-a. Sătul de problemele de care s-a lovit în ultimul timp, tehnicianul Călin Cheregi a decis să renunțe la poziția din fruntea staff-ului tehnic. Acesta anunțase și pe 21 martie, după înfrângerea de acasă din etapa a 21-a cu Unirea Tărlungeni, scor 0-1, că își dă demisia, însă în cele din urmă a fost convins să rămână.

„Mi-a dat un SMS în care m-a anunțat că vrea să renunțe. M-am întâlnit cu Călin și am discutat. Mi-a spus ca trebuie făcut un șoc la echipă, fie unul financiar prin plătirea unor salarii, fie prin plecarea lui. Momentan nu putem achita salarii, așa că a decis să renunțe. Eu nu l-aș fi dat afară în niciun caz. Nu a dorit să continue nici Lucian Ciocan. În aceste condiții am reușit să-l conving pe Gheorghe Silaghi să preia prima echipă și va fi ajutat de Dorin Mihuț”, a declarat, pentru bihon.ro, președintele clubului orădean Mircea Fodor.

Călin Cheregi și Lucian Ciocan, secundul său, au decis amândoi să nu mai pregătească prima echipă, însă aceștia vor rămâne în cadrul clubului, deoarece în paralel pregăteau și echipe de juniori. Antrenorul cu portarii, Vasile Sin, va rămâne pe poziții cel puțin până la finalul sezonului.

Noul antrenor al echipei FC Bihor va fi Gheorghe Silaghi (foto mic), tehnicianul satelitului clubului orădean care activează în Liga a IV-a. „Secundul” său este Dorin Mihuț, care va continua și ca jucător.

Silaghi a mai condus echipa în Liga a II-a când președinte era Alexandru Toth. La acea vreme, Mircea Fodor, actualul conducător al lui FC Bihor îi era antrenor secund.

FC Bihor se află în acest moment pe locul 3 în play-out-ul Seriei a II-a și are un singur punct în fața trupei Șoimii Pâncota. Orădenii tocmai au remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu arădenii și au ca obiectiv evitarea ultimei poziții din serie, loc care duce la barajul de retrogradare în Liga 3. Până la finalul play-out-ului mai sunt de disputat patru etape, perioadă în care FC Bihor întâlnește pe FC Caransebeș (deplasare), FC Caransebeș (acasă), Șoimii Pâncota (d) și CSM Râmnicu Vâlcea (a).

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 12:59 Seria 2
Pe aceeași temă