„Cea mai mare bucurie sper să o avem în 2016”. Antrenorul lui CS Mioveni vorbește pe larg despre anul ce tocmai s-a încheiat și de așteptările din cel nou

Marius ANGHEL 04 Jan. 2016, 16:58 Seria 2
  • Marius Stoica a făcut o analiză a perioadei în care a antrenat formația galben-verde din postura de principal. Tehnicianul a făcut referire la componența lotului pentru partea a doua a sezonului, dar a dat și câteva sfaturi utile juniorilor din echipă.

 

CS Mioveni a avut până la urmă un an 2015 satisfăcător, salvat de rezultatele obținute de antrenorul Marius Stoica. Echipa a început noul sezon cu Claudiu Niculescu, care venea după o poziționare pe locul 2 la finalul sezonului trecut, însă rezultatele din prima parte nu au fost cele scontate, iar în etapa a 9-a principal a fost numit Marius Stoica. Tehnicianul a fost adus la echipă de la grupa de Juniori B a clubului, iar până la finalul lui 2015 a reușit să readucă pe CS Mioveni pe linia de plutire. S-a început greoi cu o remiză la Brașov, însă a urmat o serie senzațională de patru victorii consecutive. A venit, firesc până la urmă, un recul – o înfrângere la Târgoviște, însă apoi s-a continuat cu două victorii acasă și cu o remiză la Tărlungeni. Aceste rezultate au dus echipa de pe locul 9 până pe locul 6, care în momentul de față este pe loc de play-off. Urmează însă ce este mai greu pentru CS Mioveni, după cum spunea Stoica, menținerea între primele șase echipe până la finalul sezonului regulat. Am stat de vorbă la început de an cu Marius Stoica despre ce s-a întâmplat în 2015 și despre așteptările pe care le are în 2016. De asemenea, antrenorul ne-a vorbit despre regrete, despre bucurii, dar și despre cum a văzut evoluția jucătorilor pe care îi are în lot.

Opt jocuri fără gol primit

– Cum a fost anul 2015 pentru antrenorul Marius Stoica?
– Pentru mine, ca antrenor, a fost un an destul de bun, lucrând de plăcere în cadrul clubului, la una dintre grupele de copii. M-am înțeles foarte bine cu cei de acolo și am avut satisfacții sufletești. Am continuat apoi cu echipa mare, unde am răspuns solicitării venite. Lucrurile au ieșit destul de bine aici, zic eu, cu o primă parte de sezon încheiată bine. A fost o perioadă bună pentru noi la nivelul Ligii a II-a, cu niște rezultate, avute în aceste etape, care au mulțumit pe toată lumea. Cu aceste rezultate am ajuns între primele șase echipe din cam­pionat. Pentru mine a fost un an bun!

– Care este bilanțul tău la echipa mare?
– Au fost nouă etape în care am reușit șase victorii, două egaluri și am pierdut un meci. Au fost totuși opt jocuri în care nu s-a primit gol. Singura partidă în care am pierdut și am luat trei goluri a fost cea de la Târgoviște. Veneam atunci după un egal și patru victorii consecutive și întâlneam o echipă motivată, care ne-a pus probleme, și asta a fost! Am uitat însă repede acel meci… Per total, a fost o perioadă foarte bună a echipei, o revenire în urma schimbării antrenorului, din cauza meciurilor pierdute acasă…

– Ce așteptări ai de la 2016?
– Îmi doresc să continu­ăm cu aceste rezultate și să ne atingem obiectivul, și anume acela de a o­cupa un loc în play-off la finalul sezonului regulat. Îmi mai doresc și ca toți jucătorii să fie sănătoși și dornici de muncă. Noul an sper să fie de bun augur pentru mine și pentru staff-ul meu și să mulțumim cu prestațiile și cu rezultatele noastre conducerea clubului și a a­­cestui oraș. Vrem să-i bucurăm și în 2016 cu asemenea jocuri, care, cred eu, au fost destul de bune. De asemenea, vrem să le mulțumim suporterilor care vin la stadion și dorim să îi aducem în număr cât mai mare la meciuri.

– Ce obiectiv va fi după ce se va intra în play-off?
– Dacă vom intra în play-off, vom avea discuții cu conducerea administrativă și vom propune alte obiective. Dar vom lua totul pas cu pas, important este să ajungem noi acolo…

„Nu regret nimic din 2015”

– Care este el mai mare regret din 2015?
– Regrete nu am… Niciodată nu regret ce am realizat. Din contră, îmi propun să realizez din ce în ce mai mult. Îmi place să privesc spre viitor, iar de la 2016 îmi doresc mult mai mult. Repet, nu regret nimic din 2015!

– Poate meciul de la Târgoviște?
– Nici nu vreau să mă gândesc la meciul de la Târgoviște. Mă gândesc la meciurile cu UTA, cu Baia Mare, cu  Reșița și la altele…

– Dar cea mai mare bucurie?
– Sper ca cea mai mare bucurie să o avem în  2016! Sigur, ne-am bucurat la acele momente când am avut rezultate bune, dar acum ne gândim la îndeplinirea obiectivului.

„Fără calcule, că ne trezim ca la piață…”

– Prima parte a obiectivului este realizată, și anume intrarea în iar­nă pe loc de play-off… Cum va fi ce a mai rămas de jucat din sezonul regulat?
– Va fi destul de greu, asta e clar. Este mult mai ușor să ajungi într-o poziție și e foarte greu să o menții! Vor fi partide disputate, pe care le vom pregăti cu toții foarte bine, și ne gândim să rămânem acolo sus. Dorința cea mai mare este să ajungem în play-off, însă va fi foarte foarte greu. Nu am spus că nu e loc și de mai bine! Sperăm ca în 2016 să continuăm ce am început în 2015, cu rezultate și jocuri foarte bune, pe măsura așteptărilor…

– Se pot face calcule de genul să câștigăm tot acasă și să mai aducem puncte de acolo și acolo?
– Toate meciurile sunt importante și trebuie să le tratăm ca atare. Nu facem calcule, pentru că te trezești ca la piață: îți mai trebuie ceva! Pregătim fiecare joc în parte și ne gândim numai la victorii. Ne gândim eu și staff-ul meu să luăm maximumul din fiecare meci.

– Cu ce crezi că ai venit nou în momentul când ai preluat echipa? Pentru că e clar, ceva s-a schimbat…
– Îmi place să joc ofensiv, să fim agresivi în terenul advers. Am impus acest joc, am pregătit fiecare meci în funcție de adversar. Băieții formează un grup destul de bun, unit, iar dacă își dau mâna, pot realiza din ce în ce mai multe.

– Vorbeai la un moment dat și de jucătorii pe care i-ai repoziționat în teren…
– Au fost jucători care au dat satisfacție și pe alte poziții în teren. Eu am venit cu schimbarea de mo­dul și ei se pliază foarte bine și pe alte module. Ei au înțeles ce am vrut și ce le cer tactic. Sunt jucători buni, de efort! Am dat la momentul respectiv și un exemplu, pe Ayza, pe care l-am văzut mai bine pe o a­ltă poziție decât cea pe care a jucat în prima parte a campionatului, și s-a văzut că a avut evoluții bune unde l-am pus.

„Aș dori să rămână toți jucătorii. Sunt foarte mulțumit de ei”

– Cum va fi lotul pentru partea a doua a campionatului? Cine plea­­că, cine vine?
– Eu aș dori să rămână toți jucătorii. Sunt foarte mulțumit de ei. Și-au făcut datoria față de mine și de club, și spun asta prin prisma rezultatelor… Nu putem spune că nu s-a reușit nimic, nu? Însă cum se întâmplă în fiecare pauză competițională, este posibil să fie una, do­uă, trei veniri sau plecări. Desigur, dacă cineva dorește să plece la mai bine, e normal, și dacă ar fi, de exemplu, să plece în Liga 1, ne bucurăm. Noi am pregătit niște jucători foarte buni. Repet, ne bucurăm când au oferte, și eu chiar vreau să îi ajut!

– Cum ți s-au părut evoluțiile juniorilor pe care îi ai la dispoziție?
– Prestația lor a fost mulțumitoare. În primul rând, mă refer la creșterea în joc a lui Florescu, care a avut șansa să joace etapă de etapă. Am avut mare încredere în copil și nu mi-a înșelat așteptările. Poate și eu am știut să scot mai mult de la el. Sunt jucători care pot face pasul, dar trebuie să se gândească, să aibă un țel, un vis, să prindă prima echipă și să fie trup și suflet pentru echipă. Și mă refer nu numai la Florescu, ci și la Tirică, și la Neacșu, și la Trașcu, și la ceilalți. Toți sunt jucători tineri, cu calități. Trebuie să muncească mult, să facă totul bine, ce li cere, să arate că antrenorii pot pune bază pe ei. Sunt mulțumit de cum s-au prezentat până acum, sunt cuminți, conștienți și muncitori. Sfatul meu este să lucreze cât mai mult și individual, nu să se mulțumească doar cu prezența în lot, ci să devină lideri!

A schimbat de două ori liderul

Cu Marius Stoica la timonă, CS Mioveni a schimbat de do­uă ori în acest campionat liderul clasamentului. Prima oară s-a întâmplat în etapa a 11-a, la al doilea meci de la preluarea echipei. Atunci, galben-verzii au învins acasă cu 1-0 pe FCM Baia Mare, formație care conducea în clasament și care până la urmă a revenit pe prima poziție. A doua schimbare de lider a avut loc în etapa a 16-a, când la Mioveni a venit UTA. Arădenii au pierdut cu 2-0 și au coborât de pe prima treaptă a podiumului, în urma acestei înfrângeri.

Se reunesc pe 11 ianuarie

Jucătorii galben-verzi vor reveni din vacanță pe 11 ianuarie, adică peste fix o săptămână. Antrenorul Marius Stoica a creionat deja programul de iarnă, iar după două săptămâni de pregătire pe plan loc, va urma un cantonament montan de 10 sau 14 zile cel mai probabil la Poiana Brașov. Apoi se va reveni la Mioveni, unde va continua pregătirea până la reluarea campionatului.

Noul sezon va începe pentru CS Mioveni cu un meci în deplasare, la „U” Cluj, pe 27 februarie. În total, pentru pregătirea sezonului de primăvară-vară, banca tehnică a argeșenilor are la dispoziție 48 de zile.

Meciurile cu Stoica antrenor:

1. Etapa 10 : FC Brașov – CS Mioveni 0-0
2. Etapa 11 : CS Mioveni – FCM Baia Mare 1-0
3. Etapaa 12: FC Caransebeș – CS Mioveni 0-3
4. Etapaa 13: CS Mioveni – Metalul Reșița 4-0
5. Etapa 14: CS Mioveni – FC Bihor Oradea 4-0
6. Etapa 15: Chindia Târgoviște – CS Mioveni 3-1
7. Etapa 16: CS Mioveni – UTA Bătrâna Doamnă 2-0
8. Etapa 17: Unirea Tărlungeni – CS Mioveni 0-0
9. Etapa 18: CS Mioveni – Gaz Metan Mediaș 2-0

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 04 Jan. 2016, 16:58 Seria 2
Pe aceeași temă