Olimpia încheie optimistă anul 2016. Andone: „Promit că nu ne vom da la o parte de la promovare”

Marius ANGHEL 22 Dec. 2016, 15:28 Diverse
Olimpia încheie optimistă anul 2016.** Andone:

Jucătorii și staff-ul echipei Olimpia Satu Mare s-au întâlnit, marți seară, pentru ultima dată în acest an la un restaurant din Satu Mare unde au sărbătorit finalul primei părți a sezonului Ligii 2. Olimpia va ierna pe poziția a 4-a în campionat, foarte aproape de locurile promovabile, a primit informația că bugetul îi va fi suplimentat în aceste zile de Consiliul Județean, astfel că motive de sărbătoare s-au găsit. Pe finalul întâlnirii, la petrecere și-a făcut apariția și primarul orașului, Kereskenyi Gabor.

Antrenorul Bogdan Andone le-a mulțumit jucătorilor pentru parcursul nesperat de bun, a anunțat că își dorește câteva transferuri și a mai spus că Olimpia poate trage la promovare dacă va beneficia de o finanțare corespunzătoare. „Avem o ofertă pentru un jucător tânăr de a se transfera la Viitorul Constanța, iar dacă și alți băieți pot merge la mai bine nu mă voi opune. Vreau să ne întărim cu maxim trei-patru jucători care să aducă un plus și vă promit că nu ne vom da la o parte de la promovare dacă se va ivi posibilitatea”, a spus Andone, citat de Gazeta de Nord-Vest.

Totuși, tehnicianul a admis însă și faptul că ar putea să nu se mai întoarcă la Olimpia dacă cerințele sale minime pentru performanță nu vor fi îndeplinite, dar și posibilității primirii vreunei oferte de a antrena în altă parte, în Cipru mai exact, acolo unde și-ar dori să își ducă echipa în cantonament. „Am rămas în contact cu oamenii de acolo. Merg în Cipru doar la ofertă din Liga 1, altfel nu se pune problema”, a mai spus Andone.

Pe de altă parte, președintele Attila Karda a vorbit despre restanțele pe care Olimpia le are către jucători sau angajați. „Așteptăm încă să ne intre banii pentru salarii. Băieții sunt înțelegători și le mulțumesc că au fost o adevărată familie. Au apărut câteva probleme cu unele facturi pe care trebuia neapărat să le achităm pentru că altfel riscam blocarea conturilor și de asemenea cu memoriul lui Brata care trebuie rezolvat”, a spus Karda.

Din rândul jucătorilor, căpitanul Cosmin Iuhas și-a exprimat, printre altele, nemulțumirea că vechii componenți ai lotului ar urma să rămână cu restanțe de două luni, în timp ce noii coechipieri vor fi cu banii la zi dacă promisiunea Consiliului Județean se va îndeplini. Iuhas consideră că Olimpia a avut parte de un sezon excelent și că finalul campionatului ar putea găsi echipa pe podium. „S-au adunat patru salarii și jumătate restante plus primele. Sperăm ca lucrurile să se rezolve și de la anul să pornim de la zero. Ar fi păcat să dărâmăm acum ce-am construit toată toamna” a declarat Iuhas, citat de Gazeta de Nord-Vest.

De la petrecere au lipsit și câțiva jucători, printre care Robert Villand, Carlo Erdei sau Dumitru Muntean, despre acesta din urmă antrenorul Bogdan Andone declarând că ar avea oferte din Liga 1.

Olimpia Satu Mare a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 4, cu 37 de puncte, la doar un punct în spatele lui FC Brașov, care e pe loc de baraj de promovare, sau la două de UTA Bătrâna Doamnă, care e pe locul 2, promovabil direct. În cele 19 meciuri pe care le-a desfășurat în 21 de etape, clubul sătmărean a obținut 11 victorii, 4 egaluri, 4 înfrângeri și are un golaveraj pozitiv, 29-16.

Marius ANGHEL 22 Dec. 2016, 15:28 Diverse
Pe aceeași temă